Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

dajcie mi jeszcze tylko info, czy takie ro w "okolicy" 200 zl bedzie milao opcje:

woda leci albo z kranu albo upuszczam sobie ro - jakis inny/drugi wylot jest ?

Opublikowano

Ze mnie na pewno nie jest złota rączka ;) najwyżej pojadę po tego co mi polecił ten model ;) ... Daniel szykuj plecak :mrgreen:

Opublikowano

no to ja sie decyduje na samodzielny montaz, najwyzej zaleje mieszkanie :)

Opublikowano

Ja swój uruchomiłem wczoraj. 25L leci w ok 90 minut , moze i krócej , w każdym razie jak przyszedłem po tym czasie to czujnik zamknął juz elektrozawór :)

Cisnienie 3,7atmosfery .

Woda poczatkowo 230ppm po RO 2ppm , DI nie podlaczylem jeszcze wiec spokojnie bedzie zero .

Co do montazu - dwa razy telefon do firmy gdzie kupilem filterek ( nie bylo żadnej instrukcji w zestawie ) i działa .

Ale do Malawi raczej bede lał nadal kranówkę :) Samo RO za bardzo by mi pH zbilo , chyba ,ze cos tam jeszcze dodajecie do tej wody - sól bez NaCl + soda ?

Opublikowano

jeśli używał byś RO do malawii należy wzbogacić wodę w minerały,

sól JBL-a np

Ja używam RO i mieszam to w stosunku 1 do 1 ale u mnie woda w kranie ma ponad 50 TWO.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

idac za namowa kolegow zakupilem:

http://www.sklep-rainbow.pl/index.php?p459,fro4-k3-osmoza-akwarystyczna-50gpd

dodalem jeszcze jedna kmore 10" z pojemnikiem i zywice jako DEMI; dostalem jeszcze dodatkowy zapas wkladow (5 micron, 1 micron i weglowy) za cene 270 z pobraniem - uwazam, ze niezle...

podlaczenie calkim proste (nie bylo instrukcji w pudelku); plukanko filtra weglowego, plukanie membrany (ze srodkow konserwujacych) i juz kapie... wydajnosc rzeczywista przy tej membranie 50gpd, to jakies 5l na 1h, cisnienie mam w miare, ale woda lodowata... do mojej solniczki wystarczy na dolewki i podmianki...

w kazdym badz razie polecam rozwiazanie oparte na 10"!