Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam forumowiczow...

w skrocie : postawilem baniak 450l standard. do tej pory plywa w nim saulosi, maingano, rdzawe i afra cobue.

chcialbym dolozyc jakis 5 gatunek, cos co plywa w toni aby wypelnilo mi takze gorna czesc akwa... nie chce acei i redow... myslalem nad hongi.. wiem ze obsada bylaby hardcorowa, ale przy odpowiednim sposobie karmienia da rade.co wy na to ? czy moze jakies inne propozycje ? oczywiscie ryby dostepne w tan-malu omijamy z racji braku mozliwosci odbioru :wink: bazujemy na sklepie malawi i malawianie.moze byc i mbuna i non-mbuna.

edit : mam mozliwosc zakupu 2+4 hongi dorosle ok 12 cm.... co by sie dzialo jakbym je wrzucil do 8 cm saulosi, polrocznych afr i rocznych maingano ?

Opublikowano

Sławek, tak szczerze, po znajomości, to ja odradzam 5 gatunek, cokolwiek by to nie miało być. Będzie ciasno, zobaczysz. Albo lepiej nie, bo szkoda i ryb i czasu i pieniędzy. Zdecydowanie nie polecam - wiem to po swoim akwa, ja już zredukowałem obsadę do 4 gatunków.

Opublikowano

ja bym tam wrzucił M.chipokae 1+4 :D A reszte bym wyrzucił :mrgreen: Z tymże on to raczej przy skałach jak to melano. No ale jakbyś wyrzucił te okruszki co masz w akwa i włożył prawdziwe kamienie..... ;)

Opublikowano
No ale jakbyś wyrzucił te okruszki co masz w akwa i włożył prawdziwe kamienie..... ;)

wlasnie przytachalem do domu 87 kg slicznego kamienia :mrgreen: wieczorem urzadzimy baniaczek na cacy :D

Opublikowano
No ale jakbyś wyrzucił te okruszki co masz w akwa i włożył prawdziwe kamienie..... ;)

wlasnie przytachalem do domu 87 kg slicznego kamienia :mrgreen: wieczorem urzadzimy baniaczek na cacy :D

Jak go wniesiesz a potem włożysz do akwarium, bo niesamowicie mnei to interesuje? :mrgreen: