koteczek555 Opublikowano 2 Lutego 2009 Autor #11 Opublikowano 2 Lutego 2009 Kurde znalazłam w domu węża ale jest o mm za wąski od tej końcówki. Nie wiecie jak to rozwiązać? Można by taśmą izolacyjną, ale czy ona nie szkodzi pod wodą? A wzmocnienie mam pod wodą bo jak tło je wyrwało to mi ręka objechała przy klejeniu
czester_ Opublikowano 2 Lutego 2009 #12 Opublikowano 2 Lutego 2009 Ale ten film bakteryjny bardzo fajnie schodzi przy włączeniu napowietrzacza. Wystarczy do wewnętrznego dać na stałe rurke i raz na dwa dni puścić na chwilkę bąbelki, a nie kombinować
koteczek555 Opublikowano 2 Lutego 2009 Autor #13 Opublikowano 2 Lutego 2009 Kurde udało mi się węża naciągnąć na końcówkę, wszystko podłączyć, ale. No właśnie ale dmucha mi on w stronę lewej bocznej szyby odbijając się od niej i tworząc... bąbelki Myślę czy by jeszcze węża nie skrócić, ale wtedy mocno w górę by od wzmocnienia odstawał...
koteczek555 Opublikowano 10 Marca 2009 Autor #14 Opublikowano 10 Marca 2009 Wiecie co, powiedzcie mi czy taka zanieczyszczona tafla jest szkodliwa do ryb? Bo przerobiłam ten wewnętrzny fajnie, ale jest czysto tylko tam gdzie on bezpośrednio dmucha i nie mam już na to pomysłów. Mi to już w sumie aż tak nie przeszkadza, tylko czy to nie zaszkodzi?
Darjush Opublikowano 10 Marca 2009 #15 Opublikowano 10 Marca 2009 Koteczek a moze by tak deszczownie wsadzic troszke pod wode i skierowac ja nie w dol a w gore?? bedzie ladnie lamalo tafle wody. A ta warstwa kurzu to jak masz przykryte akwa pokrywa to jakim cudem Ci sie tworzy?? Ja mam przykryte pokrywa i zadnego kurzu nie mam, przy podmiance wody biore rureczke tylko i na chwile tak ja ustawiam ze zbiera mi wode z pwierzchni i wszystko co jest na niej i nie ma problemu, raz na tydzien tak robie.
koteczek555 Opublikowano 10 Marca 2009 Autor #16 Opublikowano 10 Marca 2009 Deszczownie wywaliłam, ale nawet jak ją miałam to też to nic nie dawało. Nie wiem skąd się to może brać.Próbowałam to już nawet garnkiem zebrać, ale też to nic nie dało To jak, wie ktoś czy takie zanieczyszczenie może zaszkodzić rybom?
g.pajak Opublikowano 10 Marca 2009 #17 Opublikowano 10 Marca 2009 czy takie zanieczyszczenie może zaszkodzić rybom? możesz nie mieć wystarczającego napowietrzenia wody. Pewnie wiesz, ze napowietrzenie polega właśnie na wzburzeniu tafli wody i zlikwidowanie filmu z powierzchni.
koteczek555 Opublikowano 10 Marca 2009 Autor #18 Opublikowano 10 Marca 2009 Bąbelków napewno nie włączę chyba, że byłby zauważalny brak powietrza na rybach to wtedy tak, ale tak nie jest.
slawek gorol Opublikowano 10 Marca 2009 #19 Opublikowano 10 Marca 2009 u mnie przy resunie 2 tys litrow/h w baniaku 150 cm film bakteryjny jest widoczny na ok 15 % powierzchni tafli.oczywiscie gdybym podniosl filtr wew wyzej to o filmie nie bylo by mowy...ale po co.. wole miec schowany wew
koteczek555 Opublikowano 10 Marca 2009 Autor #20 Opublikowano 10 Marca 2009 U mnie 15 % to jest czyste heh. Czyli co, że to nie zaszkodzi?
Rekomendowane odpowiedzi