Skocz do zawartości

Pokarmy z dużych opakowań - aby to to samo?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kupiłem pyśkom na początku stycznia saszetkę z pokarmem tetra pro vegetable. Rybkom smakowało chyba nawet bardzo bo pokarm szybko znikał z wody. W piątek byłem dokupić pokarmu i kupiłem pokarm z dużego wiadra, przychodzę karmię rybki i jakoś tak nie bardzo im podeszło. Pytanko brzmi czy ten pokarm to aby na pewno to samo pod względem jakości co to z saszetki? Wygląda tak samo, pakowany przy mnie z wiadra tetry a rybki swoje :/ Ktoś miał podobne doświadczenia z takimi pokarmami?

Opublikowano

a może dostałeś stary pokarm patrzałeś na datę ważności? Całkiem możliwe że mógł tez zwietrzeć. Dlatego kupowanie z opakowań zbiorczych powinno być dokładnie przemyślane i przed kupnem należy sprawdzić datę ważności, świeżość pokarmu (to nie to samo co data).

Opublikowano

Sporo tego było więc chyba nie był to jakiś stary pokarm :/ Kurcze trochę zły jestem bo jak ryby nie zaczną tego jeść to 15zł pójdzie do kosza :/

Opublikowano
Sporo tego było więc chyba nie był to jakiś stary pokarm
Jak otworzysz wiadro i odstawisz na rok, to po roku dalej bedzie tego sporo, prawda? :wink:
Opublikowano

Prawda :) mam nadzieję, że w moim przypadku tak nie było i oby pyśki zaczęły jeść ten pokarm bo sie pogniewam na nie :twisted: Jednocześnie mam rozumieć, ze jednak bezpieczniej jest kupować małe, oryginalnie zapakowane pokarmy?

Opublikowano

niezupelnie. ja czesto kupuje w sklepie malawi uzupelnienia pokarmow, ktore tez podejrzewam sa wydzielane z duzych wiader i porcjowane do workow zamykanych na "strune". jeszcze nie zdarzylo sie zeby pysi odmowily zjedzenia jakiegos pokarmu. tylko ze to sklep malawi :D

Opublikowano

no jeśli odsypią i zamkną szczelnie to nic się z nim nie stanie, także albo sami sprawdzimy co nam sypią albo udamy się do sprawdzonych źródeł. Poczekaj dzień, dwa i potem podaj im ten pokarm zobaczysz czy będą chciałby go jeść.

Opublikowano

Swoja drogą to ciekawi mnie kliencka grupa docelowa takich produktów jak Tropical Malawi w XY L wiaderku:)

ZOO jakies chyba ? ;)