bezsenny Posted January 11, 2009 #1 Posted January 11, 2009 wczoraj dostalem kule 15 l. wraz z pokrywka i malym filtrem. i tu pytanie na co moge, to wykorzystac ? niewiem moze kotnik? lub zalozyc jakies male cos. sam niewiem ,krewetki czy tylko rosliny ? czy poprostu wsypac do niej cukierki. Quote
kunta Posted January 11, 2009 #2 Posted January 11, 2009 0,5 lub 0,7l (polecam finlandię) zasyp lodem. Dawkować na ile starczy sił Quote
czester_ Posted January 11, 2009 #3 Posted January 11, 2009 Dobry pojemnik na lód:) A tak powaznie to męczarnia dla ryb. Dla ciebie zniekształcony obraz, brzydkie wnętrze zagracone przez filtry i inne osprzęty. Kula to kicz i tyle nawet z osprzętem. Osobiście wolałbym wymienić ją na akwa choćby 20l ale prostokątne i tak tobie radze. TAm mozesz wpuscic krewetki i miec cos z prawdziwego zdarzenia Quote
corten Posted January 11, 2009 #4 Posted January 11, 2009 w kuli też można trzymać kwiatki, jak do tego dorzucisz takie kulki nasaczane wodą jako podłoże - nieżle to nawet wygląda... aaa.. i piasek z sahary też ładnie się prezentuje:) a z akwarystycznych (i tak bardziej serio) to gdzieś widziałem takie mini holendry w kulach. Wymóg - musi być pokrywa z oświetleniem.. i nie wiem..moczarka do środka? Quote
yaro Posted January 11, 2009 #5 Posted January 11, 2009 tak na serio ? to powiedział Ci Czester - nic z tym się nie zrobi konkretnego - Quote
mutra Posted January 11, 2009 #6 Posted January 11, 2009 jak masz pokrywke ze źródłem światła to możesz sobie założyć małego niby-holendra. Miałem coś takiego w 5 litrowym szklanym walcu: dwie roślinki, żwirek, świderki, rozwielitki. Ogrzewane 10W grzałką a świeciła 5W żarówka energooszczędna. IMO można się pobawić jak nie wyjdzie to trudno, a jak wyjdzie to bedziesz miał łady bajerek Quote
bezsenny Posted January 11, 2009 Author #7 Posted January 11, 2009 dzieki i tak zrobie bedzie maly holender sprobuje wsadzic tam jakies mchy i cos tam jeszcze dzieki Quote
koteczek555 Posted January 11, 2009 #8 Posted January 11, 2009 Tylko pod żadnym pozorem nie wpuszczaj tam ryb. Chyba, że szklane Quote
bezsenny Posted January 11, 2009 Author #9 Posted January 11, 2009 zadnych ryb tam nie bedzie tylko jakie rosliny hmm. i tu jest pies pogrzebany ! nie mam pojecia jakie mam tylko kryptokoryne wsadze korzen do tego jakies mchy i zabienice mam jeszcze anubiasy ale one sa w aksolotlach macie jakies sugestie? Quote
czester_ Posted January 11, 2009 #10 Posted January 11, 2009 Teleportuj sie na forum holenderskie;) I szukaj low tech. Quote
Recommended Posts