Skocz do zawartości

kula ? i co dalej ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

wczoraj dostalem kule 15 l. wraz z pokrywka i malym filtrem. i tu pytanie na co moge, to wykorzystac ? niewiem moze kotnik? lub zalozyc jakies male cos. sam niewiem ,krewetki czy tylko rosliny ? czy poprostu wsypac do niej cukierki.

Opublikowano

Dobry pojemnik na lód:)

A tak powaznie to męczarnia dla ryb. Dla ciebie zniekształcony obraz, brzydkie wnętrze zagracone przez filtry i inne osprzęty. Kula to kicz i tyle nawet z osprzętem. Osobiście wolałbym wymienić ją na akwa choćby 20l ale prostokątne i tak tobie radze. TAm mozesz wpuscic krewetki i miec cos z prawdziwego zdarzenia

Opublikowano

w kuli też można trzymać kwiatki, jak do tego dorzucisz takie kulki nasaczane wodą jako podłoże - nieżle to nawet wygląda...

aaa.. i piasek z sahary też ładnie się prezentuje:)

a z akwarystycznych (i tak bardziej serio) to gdzieś widziałem takie mini holendry w kulach. Wymóg - musi być pokrywa z oświetleniem.. i nie wiem..moczarka do środka?

Opublikowano

jak masz pokrywke ze źródłem światła to możesz sobie założyć małego niby-holendra. Miałem coś takiego w 5 litrowym szklanym walcu: dwie roślinki, żwirek, świderki, rozwielitki. Ogrzewane 10W grzałką a świeciła 5W żarówka energooszczędna. IMO można się pobawić jak nie wyjdzie to trudno, a jak wyjdzie to bedziesz miał łady bajerek :mrgreen:

Opublikowano

zadnych ryb tam nie bedzie tylko jakie rosliny hmm. i tu jest pies pogrzebany ! nie mam pojecia jakie mam tylko kryptokoryne :wink: wsadze korzen do tego jakies mchy i zabienice mam jeszcze anubiasy ale one sa w aksolotlach macie jakies sugestie?