Skocz do zawartości

Jak zrobić SHRIMP - MIX - mini poradnik ;)


Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie.. nie gotuje sie groszku !...Na wpol rozmrozony groszek,szpinak i krewetki laduje do miksera kuchennego i jazda.. oczywiscie w malych ilosciach .Dla odpowiedniej konsystencji mozna dodac troche wody.

  • 2 tygodnie później...
  • 1 rok później...
Opublikowano

Podobno karoten z marchwi, ogólnie z warzyw jest słabo przyswajany przez ryby i nie ma to raczej sensu. Już lepiej stosować np. kryla.

czym są witaminy spada ptak?

  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jaką konsystencję powinien mieć gotowy Shrimp-mix ?

Pytam, bo zrobiłem taką mieszankę po raz pierwszy dwa dni temu i wyszła papka, praktycznie wogóle nie "związana", a spodziewałem się bardziej czegoś o konsystencji stężałej galaretki. Boję się to włożyć do akwarium, żeby się nie narobiło syfu.

Do przygotowania mieszanki użyłem (ok.):

- 200 g krewetek

- 200 g groszku zielonego mrożonego

- 200 g szpinaku mrożonego

- 3 torebki suszonej pokrzywy

- 1 średniej wielkości marchew świeżą

- 4 saszetki Vibowitu waniliowego

- 20 g agaru

I teraz nie wiem, czy ten agar był jakiś trefny, czy tak ma być.

  • 1 miesiąc temu...
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Co myślicie o dodaniu do przepisu siemia lnianego,orzechów laskowych i jakiegoś nasienia strączkowego np Bobik. Wiem że znajomy hodowca gołębi pocztowych zachwalał bardzo te składniki.

No i jeszcze mineralny mix.

witamina A, D3, B1, B2, B3, E, PP, B12,

wapń max 25% fosfor max 3% sód max 2% i popioły surowe max 80%



Dlaczego nie można podawać takiego mixa raz dziennie. Na obiad :D

--

Odpowiedzcie chociaż dlaczego nie jest wskazane dawać takiego shrimpa na obiad co dziennie.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.


×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.