Skocz do zawartości

co jeszcze bedzie potrzebne

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja używałem węża ogrodowego... Jeden koniec do akwa, drugi do brodzika/wanny i zasysałem.

Na jednym końcu była szybko złączka, która podłączałem do kranu i lałem wodę do akwa. Żadne cuda techniki nie były mi potrzebne :) .

Opublikowano

mam podobna instalacje, z tym ze ja podlaczylem do prysznica. tu zadne fotki, rysunki nie sa potrzebne. bierzesz redukcje wpinasz na nia waz gumowy, na drugi koniec dajesz zaworek. i ot cala filozofia.

zreszta niedawno maglowalismy na forum ten temat.

Opublikowano
tu zadne fotki, rysunki nie sa potrzebne
dokładnie to konstrukcja prosta jak budowa cepa. Kupiłem rure elektroinstalacyjną i przyciąłem potrzebny mi kawałek (tak żeby siegał do dna w czasie odmulania) łącznikiem za 1,49 (takim jak do łaczenia dwóch węży ogrodowych 1/2 cala) połączyłem ją z wężem ogrodowym 1/2 cala (marki TESCO bodajże, 10m - 6,99) na koniec węża szybkozłączka za 1,49. Szybkozłączką do przyłącza kranowego (1,49) które jest nakręcone na zawór spłuczkowy (taki jak tu http://www.allegro.pl/item470977534_zaw ... chrom.html)
Opublikowano

ok ,,, poczytalem troche i zdecydowalem sie kupic inny filtr wew. tylko teraz jaki??

sobotage mowi mi zebym kupil weipro 1000

dzisiaj w akwarystycznym powiedzieli mi ze bdzo dobry bedzie blumodular ...??

...

...help ...:)

Opublikowano

Panowie patent z wężem do kranu fajna sprawa, ale prosiłbym o potwierdzenie/wyjaśnienie/sprecyzowanie: wody prosto z kranu nie lejecie przy podmianach? Ten patent z napełnianiem akwa tylko przy starcie nowego baniaka? Czy się mylę. Jeśli się mylę to proszę o info, jeśli nie, to napiszcie to proszę wyraźnie, by ktoś początkujący nie przeczytał tych wypowiedzi bezkrytycznie.

Opublikowano
romek: TAK, przy podmianach leje wodę bezpośrednio z kranu, zimną i nieodstaną. Czasem wlewam do akwa uzdatniacz a czasem nie :mrgreen:

Równiez robie tak samo. Z tym że mieszam jeszcze w jednym wiadrze sól do malawi i symfonie.