Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No słyszałem o tym przypadku niedogadywania się maingano z saulosi ale też słyszałem wiele chyba nawet więcej że mogą być trzymane razem i nie ma z tym problemu. Jednak zaryzykuje i zobaczę, zawsze istnieje możliwość zmiany.

Chyba zrobię tak z roślinami:

Cryptocoryna balansae pójdzie na prawy bok żeby po części zasłonić sprzęt

Valisneria spiralis na lewy bok

I jakiś 1-2 anubiasy na środek akwa i to by było tyle :)

Opublikowano
hmmm :? jak by to powiedzieć BYŁEŚ TO TY :D:lol:

viewtopic.php?f=15&t=4161&st=0&sk=t&sd=a&start=15

tak do wyboru :)

a nie wszystkie na raz :D

Opublikowano
[tak do wyboru :)

a nie wszystkie na raz :D

dlatego zawsze warto doprecyzować i pytanie i odpowiedz, mi przez to wychodza najczęściej całe elaboraty :? :(

Opublikowano

rzeczywiście .

na szczęście nie napisałem z 10 gatunków jakie można by było tam wsadzić bo jeszcze ktoś by kupił właśnie tyle.

Opublikowano

Nie no 10 na pewno bym nie kupił :lol: myślałem że 3 gatunki można trzymać w 100cm że jest to takie już maksimum maksimum i że tylko właśnie te 3 gatunki + yellow (do wyboru tylko 3 z nich żeby nie było) można trzymać razem

Opublikowano

bardziej myślałem o jednogatunkowym.

Była by moze wtedy szansa na wybarwienie się moze dwóch samców ? może trzech a do tych 100 cm góra dwa gatunki i to takie które nie wchodziły by sobie w drogę.

np Yelowek i maingano i masz i zółto i niebiesko.

Niestety z trzema jest troszkę ciężko i wątpię aby było dobrze w takiej obsadzie.

Ale sorki za zmyłkę jeżeli w tamtym poście źle się zrozumieliśmy.

Opublikowano
Ale sorki za zmyłkę jeżeli w tamtym poście źle się zrozumieliśmy.

Nie ma problemu w końcu jesteśmy tylko ludźmi :D

Jednogatunkowe akwa raczej mnie nie interesuje gdzieś była nawet dyskusja na temat jedno czy dwu gatunkowego akwarium i zdecydowanie przekonała i bardziej podoba mi się wersja dwu-trzy gatunkowa

Opublikowano

szczerze yaro to mnie zaskoczyłeś zdecydowana większość osób i publikacji zakłada że w 100cm 2 gatunki to nie żaden problem i że bez problemu można trzymać jakieś mało agresywne. Zresztą czytając to forum też jest pełno takich wątków. Akwarium dopiero przyjedzie wraz ze sprzętem w okolicach 20 grudnia więc obsada gdzieś dopiero myślę w połowie stycznia zostanie wpuszczona (może wcześniej zależy jak akwarium będzie dojrzewać) więc czasu na przemyślenia jeszcze mam