daniel_iron Opublikowano 20 Listopada 2008 Autor #11 Opublikowano 20 Listopada 2008 właśnie się dowiedziałem od sklepmalawi.eu ze Labidochromis sp. Mbamba został zlikwidowany z większości hodowli co w takim razie podobnego sugerujecie do tego pyszczaka?
sision Opublikowano 20 Listopada 2008 #12 Opublikowano 20 Listopada 2008 właśnie się dowiedziałem od sklepmalawi.eu ze Labidochromis sp. Mbamba został zlikwidowany z większości hodowli Hmmm, a co to znaczy? zlikwidowany... Elongatus byłby dobry, ale do 120cm, nie możesz takiego akwa kupić? 100cm to jednak za mało. Przy takiej długości stawiałbym na dwa gatunki.
daniel_iron Opublikowano 20 Listopada 2008 Autor #13 Opublikowano 20 Listopada 2008 No niestety chodź bym stawał na głowie nie da rady 120cm a szkoda. Sklep mi poleciał właśnie Pseudotropheus elongatus 'Mphanga'.
sision Opublikowano 20 Listopada 2008 #14 Opublikowano 20 Listopada 2008 Jesli nie ma szans na 120cm akwa, to jak wyżej - jestem za dwoma gatunkami, mimo ponad 200 litrowego akwa.
daniel_iron Opublikowano 20 Listopada 2008 Autor #15 Opublikowano 20 Listopada 2008 a nie ma jakiegoś innego podobnego gatunku poza Pseudotropheus elongatus 'Mphanga'?
yaro Opublikowano 20 Listopada 2008 #16 Opublikowano 20 Listopada 2008 Proponuję Saulosi, Rdzawe i maingano
yaro Opublikowano 30 Listopada 2008 #17 Opublikowano 30 Listopada 2008 i tu mam prośbę żebyście mnie utwierdzili w tym że dokonuje słusznego wyboru kupując odpowiednie elementy nie dokonujesz słusznego wyboru już nie będę czepiał się tego że roślinom będzie ciężko ale obsada na tak małe akwarium jest zdecydowanie przesadzona i nie w ilość ryb tylko w ilość gatunków
daniel_iron Opublikowano 30 Listopada 2008 Autor #18 Opublikowano 30 Listopada 2008 Obsadę tak jak mówiłem jest wstępna żeby tylko dobrać potem odpowiednią która będzie mniej więcej wyglądać następująco: saulosi: 2+4-5 maingano: 1+4-5 rdzawy: 1+4-5 zresztą taką obsadę polecono mi w dziale "obsada" a roślin chcę mieć trochę przynajmniej po bokach coś jak nurzaniec i jakąś jedną dwie na środku w takim razie co z roślin wyrzucić? Tak poza roślinami i nie wiem czemu obsadą wszystko jest ok?
yaro Opublikowano 30 Listopada 2008 #19 Opublikowano 30 Listopada 2008 rośliny w piachu mają trudno - z glonami również pyski im też nie pomagają - ale nie w roślinach jest problem. 3 gatunki w 100 cm? jestem ciekaw osoby ktora poleciła taki zestaw.
daniel_iron Opublikowano 30 Listopada 2008 Autor #20 Opublikowano 30 Listopada 2008 hmmm :? jak by to powiedzieć BYŁEŚ TO TY Dołączam tu część innego Topiku dlatego proszę się nie dziwić ze w pewnych aspektach moze nie być spójności i mogą się z niad pojawić wzmianki o czyś innym np o roślinach Końcowe wymiary akwa to dla uściślenia 100x45x55 MarS
Rekomendowane odpowiedzi