daniel_iron Opublikowano 20 Listopada 2008 #1 Opublikowano 20 Listopada 2008 Witam Jestem w trakcie wyboru obsady do 250l akwarium 101x45x55cm Interesujące mnie gatunki to: Pseudotropheus saulosi "coral" czy może lepiej zwykłe? Labidochromis caeruleus 'Yellow' Melanochromis cyaneorhabdos 'Maingano' Iodotropheus sprengerae Labidochromis sp. Mbamba Pseudotropheus elongatus 'Mphanga' Chciałbym aby obsada była zróżnicowana kolorystycznie tzn. żółty+niebieski+jakiś dodatkowy (tutaj mam na myśli rdzawego i Mbamba) Tak więc co radzicie jaką obsadę w jakich ilościach?
sision Opublikowano 20 Listopada 2008 #2 Opublikowano 20 Listopada 2008 Z tych ryb zawsze polecam Saulosi i Rdzawe, przy czym wziąłbym zwykłą odmianę Saulosi. Przy dobrej świetlówce te ryby razem wyglądają super.
daniel_iron Opublikowano 20 Listopada 2008 Autor #3 Opublikowano 20 Listopada 2008 a ma ktoś może zdjęcia (naturalne) porównujące corale i zwykłe?
sision Opublikowano 20 Listopada 2008 #4 Opublikowano 20 Listopada 2008 Wyszukaj przez google (w grafice)
daniel_iron Opublikowano 20 Listopada 2008 Autor #5 Opublikowano 20 Listopada 2008 no rzeczywiście corale takie jak by nienaturalne są czyli tym sposobem odpadają yellowki z racji tego że już żółte pyszczaki będą. Powiedzcie mi jak się ma sprawa z Labidochromis sp. Mbamba, Ps. Elongatus 'Mphanga' do tych rdzawych i saulosów? W jakich ilościach nabyć rybki?
yaro Opublikowano 20 Listopada 2008 #6 Opublikowano 20 Listopada 2008 elongatus nie za bardzo z kolei nadaje się do saulosi -zbytnie podobieństwo samców. a masz dostęp do Labidochromis sp. Mbamba ?
daniel_iron Opublikowano 20 Listopada 2008 Autor #7 Opublikowano 20 Listopada 2008 a Labidochromis sp. Mbamba?
yaro Opublikowano 20 Listopada 2008 #8 Opublikowano 20 Listopada 2008 a masz dostęp do Labidochromis sp. Mbamba ? też troszkę podobny, natomiast jak bym wybierał dla siebie to brał bym je zamiast saulosi.
daniel_iron Opublikowano 20 Listopada 2008 Autor #9 Opublikowano 20 Listopada 2008 Sklepmalawi.eu ma je w ofercie wprawdzie trzeba czekać na sprowadzenie ale są. Czyli obsada: Labidochromis sp. Mbamba Iodotropheus sprengerae Labidochromis caeruleus 'Yellow' będzie odpowiednia? w sumie kolorystycznie dla mnie jest w dechę jest żółty, niebieski i rdzawy fiolet Tylko teraz pytanie pozostaje jakie ilości?
yaro Opublikowano 20 Listopada 2008 #10 Opublikowano 20 Listopada 2008 kupił bym po 8 sztuk z każdego gatunku, ale dwa gatunki nie trzy
Rekomendowane odpowiedzi