Skocz do zawartości

Poszykiwany pokarm Dainchi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
a ja tu pochwale OSI. swietny pokarm, imo nie odstaje od dainichi....

No fajnie ... zależy pod jakim względem nie odstaje ... OSI nadające się dla dla drapieżników też możesz polecić ... bo mięsne Dainichi jest .... nie można tak, ze jak się ma mbune to już nic poza nią sie nie widzi.

Opublikowano

mars.ja nie powiedzialem zeby tylko karmic osi.. tylko mowie ze nie odstaje od innych pokarmow pod wzgledem jakosciowym.. mam w szafce zarowno tropicala, dainichi, osi itd...

jestem za roznicowaniem diety naszych pupili :wink:

pozdro :D

Opublikowano

Sławek ja wiem co napisałeś ;) chodzi mi o to że tak jak Ty jesteś wrogiem głupich pytań [zresztą ja tez] to ja jeszcze jestem wrogiem zbyt wielkich uogólnień, bo np zgadzam się ze OSI nie ustępuje Dainichi ale ... veggie [stosuje i jedno i drugie] ale nie zgodzę się z ogólnym porównaiem OSI z Dainichi bo Dainichi ma szersza ofertę wiec imho patrząc na całość produktów to OSI imho bardzo ustepuje Dainichi jako całosci ze wzgledu na zbyt wąską specjalizacje OSI.

Opublikowano
nie zgodzę się z ogólnym porównaiem OSI z Dainichi bo Dainichi ma szersza ofertę wiec imho patrząc na całość produktów to OSI imho bardzo ustepuje Dainichi jako całosci ze wzgledu na zbyt wąską specjalizacje OSI.

wodzu.. ale ja nie pisalem ze osi ma wieksza specjalizacje.. pisalem tylko ze jako pokarm rowniez bijac sie w piers polece go kazdemu malawiscie.. a dostosowanie do warunkow zywieniowych to juz inna sprawa :wink:

Opublikowano
OSI nadające się dla dla drapieżników też możesz polecić
a ja stane w obronie ołszyn stara :mrgreen: dla drapieżników też się coś znajdzie. Dainichi jest robiony typowo pod pielęgnice(stąd jego wyższa użyteczność dla nas), OSI ma za to dwa bardzo chwalone pokarmy "nie roślinne" (dla skalarów i dla paletek) ten drugi sam stosuje IMO (z dotychczasowych doświadczeń) jest to super uzupełnienie dla wszystkożernych. O spirulinie OSI nie będę wspominał bo w tej kategorii nie ma konkuretów.
Opublikowano
mars.ja nie powiedzialem zeby tylko karmic osi.. tylko mowie ze nie odstaje od innych pokarmow pod wzgledem jakosciowym.. mam w szafce zarowno tropicala, dainichi, osi itd...

jestem za roznicowaniem diety naszych pupili :wink:

pozdro :D

Takie pytanie... karmiąc wieloma pokarmami, jak oceniasz wpływ jednego z nich na ryby :?: To, że chętniej go jedzą wystarcza, żeby stwierdzić, że jest ok :?: