Skocz do zawartości

Poszykiwany pokarm Dainchi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

oba nadają sie dla maingano, chociaż istnieje opinia że color FX przytłumia niebieski. Ja kupuje na allegro w NIKA Zoo bo mają duży wybór hikari oprócz tego. Aditu sprzedaje dainichi na balt.pl

edit: kurcze,sprawdziłem i faktycznie nigdzie nie ma :roll:

Opublikowano

Z tego, co wiem dainichi jest chwilowo niedostępny w sklepach, ale odpowiedni ludzie poczynili niezbędne kroki, żeby wrócił do sprzedaży. Pozostaje cierpliwie czekać ;) .

Opublikowano

Wykańcza mnie psychicznie ta sytuacja z ciągłymi niedoborami Dainichi w kraju, bo karmię tylko tym, a skoro już zdecydowałem się na jakiś pokarm, to nie bardzo mam ochotę zmieniać, a tu co chwilę mam problem. Na przykład teraz potrzebuję zamówić pół kilo Color Supreme i pół kilo Veggie Deluxe i kiszka, a za chwilę mi się skończy...

Opublikowano
Wykańcza mnie psychicznie ta sytuacja z ciągłymi niedoborami Dainichi
no, braki w zatowarowaniu na miarę głębokiego PRLu :mrgreen: ja na szczęście mam jeszcze jakieś 100g vegie FX :P

patryk: pewnie przychodzi falami, zamówią 4 palety, sprzedadzą to zamawiają następne. Tak się czasem robi jak towar jest relatywnie drogi i dystrybutor nie chce żeby się marnował/leżał w magazynie

Opublikowano

ja sie podepne.

Uzywajac pokarmow Dainichi jakie inne jeszcze podajecie, czy tylko sotsujecie kilka odmian tych pokarmow?

Przymierzam sie tez co do tych pokarmow, ale czasami odnosze wrazenie ze jest on uznawany przez innych za bardzo dobry, bo ktos tak napisal. Czy naprawde widac roznice w wybarwianiu i ogolnym samopoczuciu ryb.

Przepraszam ze w takim temacie pisze o zupelnie czyms innym

Opublikowano

ja używam vegie fx, różnice zauważyłem tylko u caeruleusów i to dosyć szybko. Reszta (wtedy redy i maingano) bez zmian - prawdopodobnie dlatego że wprowadziłem go zamiast innych "hi endowych" ;) pokarmów (hikari excel i spirulina OSI). Na pewno jest to pokarm chętnie jedzony przez ryby chociaż w moim przypadku jego podawanie jest utrudnione z powodu podłoża i silnej filtracji wewn. Ta ostatnia spowodowała zresztą że obecnie karmie Redy tylko hikari excel i płatkowanym pokarmem dla paletek OSI (dainichi od razu wpadał w dno) - zmian wybarwienia nie zauważyłem czyli IMO pod tym względem nie jest dla redów lepszy od hikkari