Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Nie zrobi. No chyba że mamy do czynienia z akwarystą, który NIE dokonuje codziennie oględzin swego sprzętu, zwłaszcza w grzałkę. Wtedy polecam zaniechanie grzałki i inwestycję w ryby zimnolubne.

Maciek.

Akwarysta na ogół jeszcze ma rodzinę, prace, sypia się od czasu do czasu... Tak czy inaczej grzałki codziennie nie oglądam i nie widzę takiej potrzeby

Opublikowano

mi sie kiedys 250W popsula, biedne rybki byly, od tej pory powiem wam tak: niewzne czy 100W czy nawet te 2200w;) byle tylko nie zanuzac calej grzalki a jedynie do poziomu minimalnego zanuzenia bo to co najczesciej sie psuje to termostat wiec lepiej trzymac go jak najdalej od wody. u mnie jak nie byla cala zanuzona to bylo ok a jak termostat znajdowal sie pod woda to robila sie zupa... Grzalka dziala nadal tyle ze w malym akwarium u ojca gdzie stoi mocno przymocowana zeby sie nie przewrocila i nie zanuzyla.

Opublikowano
Nie zrobi. No chyba że mamy do czynienia z akwarystą, który NIE dokonuje codziennie oględzin swego sprzętu, zwłaszcza w grzałkę.

a co w przypadku np. moim ? mieszkam sam.. w pokoju 3 akwaria, wszedzie grzalki z termostatami ..

jestem w pracy od 7-18......... nie ma mnie ok 10h ... czasem dluzej .....

nie mozesz mi zazucic ze nie dokonuje ogledzin sprzetu. po prostu ide do pracy.. i co ?

Opublikowano

Dokładnie, ja wolałbym mieć wszystko zrobione z głową i patrzeć na ryby, a nie tylko doglądać filtrów, grzałek, parametrów... Z resztą wystarczy, że wieczorem termostat padnie, a rano już będzie kiepściutko...