Skocz do zawartości

Pokarm dla obsady maingano i saulosi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  Nitek napisał(a):
A moglibyście zarzucić konkretnymi nazwami tych które znacie i używacie bądź, .

Nitek no sabotage ma 100% racji bo dokładnie w tym Topiku do którego się teraz dopisałeś tyle że 7 postów powyżej masz wypisane parenaście pokarmów, czy tak trudno przeczytać nawet ten topic w którym samemu się pisze

Opublikowano
  sabotage napisał(a):
Co Ty jestes jakis niepelnosprytny?

Masz wyraznie wypisane nazwy. Ja wiem, ze niektorzy lubia cale zycie za raczke, ale czas dorosnac...

Trzmiel imo nie ma zadnego interesujacego pokarmu.

W takim razie sabotage proszę powiedz jakie InYourOpinion są odpowiednimi pokarmami, bo rozumiem ze tropicale - spirulina granulat czy 36% to nie najlepszy pokarm :lol:

Tylko nie wyskakuj tu z Dainich albo ciężko dostępnymi JBL czy jakieś inne wynalazki.

Myślę, że większości z Nas na to po prostu nie stać.

Opublikowano
  pastel napisał(a):
Tylko nie wyskakuj tu z Dainich albo ciężko dostępnymi JBL czy jakieś inne wynalazki.

Myślę, że większości z Nas na to po prostu nie stać.

Sparafrazuję - nie wyskakujcie mi tu z Mercedesem czy innymi wynalazkami.

Jeśli już to Tropical to wynalazek - średnio-dolna półka,

Czy większość z nas nie stać ? ciężko powiedzieć - zdecydowałem się na to hobby to i staram się zapewnić jak najlepsze warunki swoim rybom, a do tego należy kupowanie niestety i porządnych pokarmów.

Jeśli się pytasz czym najlepiej karmić i masz odpowiedź to czemu szukasz więcej? oczekujesz ze ktoś poleci słabe pokarmy jako coś rewelacyjnego?

Opublikowano

musze sie tu zgodzic z Yaro. wybierajac akwarystyke jako hobby musimy sie liczyc z czasem dosc sporymi wydatkami. czasem smiech mnie bierze jak ktos pisze ze np. ten czy tamten pokarm kosztuje 20-100zl. ze drogo...a pomysl co by bylo gdyby ci sie np. kubelek sie zepsul... 300 zl swiezego wydatku... i wtedy nie ma biadolenia, tylko bierzemy kase i wio do sklepu....

sam uzywam dainichi, hikari, osi, i przez to mam pewnosc ze moje pociechy wynagrodza mi to swym pieknem.

na rybach nie zaoszczedzisz...

tyle.

pozdro :wink:

Opublikowano

Warto jeszcze dodac, ze pokarmy Premium sa wydajniejsze poprzez wieksza strawnosc i w bilansie rocznym koszty juz tak zle nie wygladaja.

Mysle, ze w moim przypadku oszczednosc na pokarmach moglaby dac faktyczne roznice w kwotach, a mimo tego 70% podawanych u nas pokarmow to OSI i Naturefood.

Ja jeszcze dodam tak- mam w domu dwa akwaria, cztery kroliki miniaturki, trzy psy, a w stadninie dwa konie i... kosztuje to calkiem dobra pensje co miesiac. Czasami zresta kosztem nowego ciucha lub wyjazdy na weekend. Jednak biorac/kupujac zwierzeta stajemy sie za nie odpowiedzialni. To nie mebel i twierdzenie, ze ''kogo z nas na to stac'' jest zgola absurdalne.