Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

nikt za ciebie nie wybierze barwy swietlowki ..

jak juz wiesz np. ja lubie akwa ciemne,mroczne a np.danielj lubi jasniutkie.

duzo chlopakow ma HQi a wielu ma jedna swietlowke tylko...

Opublikowano
ja też ciemne

Ciemno w akwarium da brak swietlowek :wink:

Albo np PowerGlo+MarineGlo imo taki mroczny klimacik.

Inna opcja jest przyciemnienie swietlowek z obu stron, spektrum swaitla na srodku - boki przyciemnione - fajny efekt.

Opublikowano
ja też ciemne

Albo np PowerGlo+MarineGlo imo taki mroczny klimacik.

Inna opcja jest przyciemnienie swietlowek z obu stron, spektrum swaitla na srodku - boki przyciemnione - fajny efekt.

Ciekawie to brzmi przyciemnione boki :wink: czym można to przyciemnić? Zaraz sobie poszukam jak wygląda PowerGlo+MarineGlo :wink:

Opublikowano

powerglo + marineglo mialem w 200l

ciemniejszy ale nie mroczny klimacik chyba ze od wyatroju jeszcze uzaleznione

Opublikowano

panowie...

czemu nie powiecie ze marine to niebieska lampa ?

kasia tego nie wie a szuka naturalnego oswietlenia i ciemnego..

wiec polece jej narve oceanic colour 1x30W..

jak ma dwa niezalezne stateczniki to bajer :wink:

Opublikowano

Znalazłam to o co mi chodzi: http://www.um-um.pl/malawi/data/media/3 ... aleria.jpg

Opis tego światełka jest taki:

tył - Narva Oceanic Colour (szczelina 1cm), przód - Narva Natural (szczelina 3cm) – obie świetlówki dają światło ze szczeliny na całej ich długości powstałej po oklejeniu ich folią aluminiową

Tylko o co chodzi z tymi szczelinami? Umie ktoś to rozgryźć?

Opublikowano

a ma dwa niezależne stateczniki :?: :?

duzo chlopakow ma HQi a wielu ma jedna swietlowke tylko
ja montuje reef white 15KK T5 54 W do 375l. Zobaczyłem tę świetlówke u kumpla i chyba się zakochałem. No i nikt mnie już nie namówi do T8 i konwencjonalnych stateczników

edit: Tylko o co chodzi z tymi szczelinami? Umie ktoś to rozgryźć?

mierzysz obwód świetlówki potem odejmujesz od niego 1lub 3 cm - masz szerokość paska folii alu jaki musisz nakleić na świetlówke. Naklejasz tak żeby niezasłonięty kawałek (rzeczona SZCZELINA) znalazł się nad taflą wody

Opublikowano

U mnie ta pokrywa jest tak inaczej przerobiona, bo elektryk nie skumał do końca o co mi chodzi. Ale w każdym razie mogę zapalać albo tylko przednią świetłówkę albo obie na raz. Natomiast nie mam możliwości zapalenia tylko tylnej. A wie ktoś o co chodzi z tymi szczelinami?

EDIT: Dzięki mutra za wyjaśnienie problemu szczelin :D Takie światełko będzie :) Mam tylko nadzieję, że w rzeczywistości też to tak wygląda, lub minimalnie odbiega od zdjęcia :D

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.