romekjagoda Opublikowano 18 Sierpnia 2008 #31 Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Norbitek może i o mocowanie karmnika chodzi...? Nie wiem. Ja miałem zamocowany w jednej z dwóch przykrywanych, standardowych szczelin w pokrywie akwa (Aquael). Druga szczelina była zamknięta by ryby nie wyskakiwały. Zapleśnienie płatków miałem totalne. Teraz będę stosować tylko drobny granulat np. Hikari Baby Pellet. Napisz jakie płatki stosowałeś i jak miałeś umieszczony karmnik. Może to też konstrukcja karmnika???
Neno Opublikowano 18 Sierpnia 2008 #32 Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Jak bys nie umiescil to i tak bedzie wystawal nad tafle wody , wiec IMHO to kwestia pokarmu . Z płatkowych zdecydowanie tetra pro vegetable . 4 tygodnie i zero zlepienia ( 2 tyg testow + 2 tyg urlopu ) . Karmnik u mnie byl zamontowany na bocznej szybie zbiornika.
norbitek Opublikowano 25 Sierpnia 2008 #33 Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Norbitek może i o mocowanie karmnika chodzi...? Nie wiem. Ja miałem zamocowany w jednej z dwóch przykrywanych, standardowych szczelin w pokrywie akwa (Aquael). Druga szczelina była zamknięta by ryby nie wyskakiwały. Zapleśnienie płatków miałem totalne. Teraz będę stosować tylko drobny granulat np. Hikari Baby Pellet. Napisz jakie płatki stosowałeś i jak miałeś umieszczony karmnik. Może to też konstrukcja karmnika??? Płatki tropical-a. Karmnik to jakiś food timer firmy warmtone. A wszystko wygląda tak
Rekomendowane odpowiedzi