Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

dziękuję za cenne informacje, szafka nabrała sztywności natomiast pozostaje jeszcze jedno:

dł komody 135 a akwarium 120 więc będzie podparte na 3 pionowych ściankach a do 4 braknie 15cm ???? blat jak pisałem wyżej to 2 płyty o gr 2,4 i 1,8mm=4,2mm.

teraz nie wiem jak ustawić szkło czy dokładnie na środku i wtedy z kazdej strony braknie 7,5cm albo po 1 ze stron i wtedy braknie te 15cm???

co byście tu poradzili???

Opublikowano

ok bedzie stało na środku, cała komoda wzmocniona dziś stałem skakałem i robiłem różne próby i trzyma się extra :lol:

byłem w hurtowni kamienia kupiłem wapienie ok 40kg za 8,70zł w sklepie zoo 1kg=10,50 zgroza!!!!

jutro piach, tło i kupno zbiornika :) .

Opublikowano

kamienie w sklepach zoo to sa dokladnie kamienie zakupione przez nie w skladach ogrodniczych ,podane na tacce, owiniete folia i 1000% drozsze.

mowilem ze komoda wytrzyma :wink:

Opublikowano

witam,

dzis zalałem 130litrów wizuzalnie ponad 1/2 zbiornika jak na razie komoda cała,hmm liczę że wytrzyma :?

czy komuś kiedyś się zarwała szafka??? jakie mogą być przepowiednie takiej katastrofy???

Opublikowano

dziś właśnie zalałem cały zbiornik, teraz rozruch filtrów, grzałki i zarybianie dzięki. :)

Opublikowano
jakie mogą być przepowiednie takiej katastrofy???

Prorocze sny, poty i strzykanie ;)

nie martw się o szafkę bo szkoda zdrówka, choć troszkę Cię rozumiem sam zawsze przed zalaniem większego akwa mam takie obawy.

Niestety gdy pada akwarium , to jak na złość nigdy nas nie ma przy tym, no i oczywiście wydaje mi się ze jednak jest to jakaś gwałtowna reakcja.