Jump to content

Recommended Posts

Posted

witam kto mi podpowie mam 250 akwa i kubełek Tetratec EX 700 wydajnośc 700 l h .

Zastosowac jeszcze filtr wewnętrzny do tego akwa a jak tak to jaki jakiej firmy i jaka ma byc wydajność tego filtra

Posted

Mysle ze powinienes zastosowac wewnetrzny, zeby ruszyc wode w baniaku. Niektorzy tu polecaja glowice z gabka, ale ja moge ci z czystym sumieniem polecic Weipro, do takiego akwa model TC-1000 kosztuje nieco ponad 70zl, ale za te cene masz naprawde przeciag w akwarium, ja uzywam go jakis miesiac, i jedyna wada jest to ze koncowka wylotowa jest nieruchoma.

Posted
witam kto mi podpowie mam 250 akwa i kubełek Tetratec EX 700 wydajnośc 700 l h .

Zastosowac jeszcze filtr wewnętrzny do tego akwa a jak tak to jaki jakiej firmy i jaka ma byc wydajność tego filtra

masz za słaby filtr zewnętrzny.ex 700 to za mało :( .jeśli chodzi o wewnętrzny to ja mam aquela 1100 w 200l i radzi sobie całkiem dobrze.z opini forumowiczów wiem ze dobra tez jest głowica atmana.

Posted

Jurku nie zgodzę się z Tobą..EX 700 wystarczy. Z resztą kolega zrobi badania wody po zarybieniu... To nie zasada że jak największy filtr np.o przepływie 2500 l/h (przykład) w 240l. nie zrobi tego co ex 700...Zachowajmy zdrowe myśli......

Posted

Jurku nie zgodzę się z Tobą..EX 700 wystarczy. Z resztą kolega zrobi badania wody po zarybieniu... To nie zasada że jak największy filtr np.o przepływie 2500 l/h (przykład) w 240l. nie zrobi tego co ex 700...Zachowajmy zdrowy rozum......A co do filtra wew.- tu tu musisz powiedzieć sobie jaką masz obsadę, ile rybciów..Oczywiście im mocniejsza głowica tym lepiej,więcej gówienek zbierze.Oczywiście rozmieszczenie wylotu filtra zew, a filtr wew to już inna historia...Cyrkulacja...Ehhh....

Posted
Jurku nie zgodzę się z Tobą..EX 700 wystarczy. Z resztą kolega zrobi badania wody po zarybieniu... To nie zasada że jak największy filtr np.o przepływie 2500 l/h (przykład) w 240l. nie zrobi tego co ex 700...Zachowajmy zdrowy rozum......A co do filtra wew.- tu tu musisz powiedzieć sobie jaką masz obsadę, ile rybciów..Oczywiście im mocniejsza głowica tym lepiej,więcej gówienek zbierze.Oczywiście rozmieszczenie wylotu filtra zew, a filtr wew to już inna historia...Cyrkulacja...Ehhh....

lepiej wiekszy filtr zew ktorego zawsze mozesz przykrecic niż za mały z którym nic juz nie zrobisz.po co wiec pieniadze wyrzucic w błoto.do tego akwa ex 1200 juz mozna stosowac.jesli chodzi o zewnetrzny to głowica z gąbka jest dobrym rozwizaniem,sciaga brud cała powierzchnia,troszke gorzej z czyszczeniem (chodzi o moment wyjecia go z wody)

Posted
jesli chodzi o zewnetrzny to głowica z gąbka jest dobrym rozwizaniem,sciaga brud cała powierzchnia,troszke gorzej z czyszczeniem (chodzi o moment wyjecia go z wody)

Hmm..Wiesz ..Jakoś nie rozumię. Myślę,że jednak chodziło Ci o wew. A co do tetry zgodzę się z Tobą, że można przykręcić.Lecz wiesz...Zależy to głównie od pojemności kieszeni każdego z nas..I tu jest właśnie problem..Tetra 700 wystarczy.Ale jeśli mamy luźną kasę to dlaczego by nie 1200. Wybór pozostawiamy autorowi :wink:

Posted

zrobiłem filtr wewnętrzny głowica z fontanny ogrodowej i gąbka teraz niewiem czy mam kupić w sklepie po zamontowaniu tej głowicy i skierowaniu wylotu z filtra zewnętrznego pod kontem woda zaczoła tanczyc