marcinmarg Opublikowano 1 Grudnia 2008 #51 Opublikowano 1 Grudnia 2008 ciekaw jestem jak długo teraz potrwa proces do pełnego wybarwienia? (tak coś ostatnio chodzi mi po głowie 1 gatunkowe z Msobo, ale zobaczymy)
Ed Opublikowano 1 Grudnia 2008 #52 Opublikowano 1 Grudnia 2008 Mój wybarwiał się z trzy miesiące by jako tako wyglądać. Ale mam nadzieje że jeszcze nie skończył
kisor Opublikowano 17 Grudnia 2008 #53 Opublikowano 17 Grudnia 2008 hmmm... a ja właśnie przyglądając się już pełnej obsadzie akwarium doszedłem do wniosku, że mam same samice, 6 sztuk. To pozostałość po moich wcześniejszych dorosłych rybach. Pewności jeszcze nie mam, ale ryby mają po 5cm i żadna nie ma atrapy, jeśli pojawiają się im jakieś przebarwienia, to bardzo delikatne szare krawędzie płetw i znikają po chwili, płetwy te co powinny byc szpiczaste, są zaokrąglone. U wszystkich tak jest. Także na razie chyba mam babiniec. I będę przypuszczalnie potrzebował za jakiś czas samce. [ogłoszenie matrymonialne] Oferty panów msobo z załączonymi fotografiami proszę słać na maila, którego podam na PW
Rekomendowane odpowiedzi