Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam serdecznie, serdecznie dopiero zaczynam przygodę z Malawi akwarium i wszystkie niezbędne akcesoria dopiero jadą do mnie ale stelaż już wyspawałem 😁😉 , do kompletu głazy granitowe piasek itp ,teraz tylko pomalować fronty przykręcić i wio 😉

IMG20250104162603.jpg

Edytowane przez ironclad
  • Lubię to 3
Opublikowano

Wymiary to 200x50x50 , jeśli chodzi o obsadę właśnie po to założyłem konto aby dowiedzieć się od bardziej doświadczonych jakich błędów nie popełnić dlatego liczę na podpowiedzi z waszej strony, ogólnie chcę iść w stronę roślinożernych pyszczków za wszelkie sugestie i rady z góry dziękuję 

Opublikowano
7 godzin temu, ironclad napisał(a):

jeśli chodzi o obsadę właśnie po to założyłem konto aby dowiedzieć się od

I bardzo dobrze. Ale załóż nowy temat dotyczący obsady w dziale OBSADY.  Tutaj tylko przedstawiamy siebie i swoje akwarium.

• Lubię to 1
Opublikowano

Dobrze że zaczynasz od dużego zbiornika - więcej możliwości idt, ale jeśli można to zamów większy zbiornik np 200x50x60 wysokości co da 100 litrów wody więcej, albo jeśli Ci wysokość nie przeszkadza to zamów 200x50x70 a to już da 700 litrów i jeszcze więcej możliwości co do obsady.

• Lubię to 1
Opublikowano

@Tomasz78 jeśli stelaż ma wymiar 200x50 to spokojnie można na nim postawić standardowe 720l (200x60x60) Nic się nie stanie jak blat będzie wystawał na szerokości po 5cm poza stelaż. Wysokość 70cm raz, że jest niepraktyczna, dwa generuje dodatkowy koszt, bo na taką wysokość trzeba dać szybę 15mm, a trzy to akwaria o standardowych wymiarach są z reguły tańsze i dostępne od ręki.

• Lubię to 2
Opublikowano
8 minut temu, Bartek_De napisał(a):

jeśli stelaż ma wymiar 200x50 to spokojnie można na nim postawić standardowe 720l (200x60x60) Nic się nie stanie jak blat będzie wystawał na szerokości po 5cm poza stelaż. Wysokość 70cm raz, że jest niepraktyczna, dwa generuje dodatkowy koszt, bo na taką wysokość trzeba dać szybę 15mm, a trzy to akwaria o standardowych wymiarach są z reguły tańsze i dostępne od ręki.

No fakt, nie pomyślałem o tym, bardzo dobra uwaga, faktycznie 720l standard byłoby najlepsze.

• Lubię to 1
Opublikowano

Podobnie jak @Bartek_De sugerowałbym 200x60x60 ewentualnie 200x60x50 gdzie 50cm to wysokość. Mam jedno akwarium o szerokości 50cm i kilka o szerokości 60cm. Różnica jest kolosalna.

• Lubię to 2
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Niestety zbiornik już skleiony i nie da rady zmienić wymiarów, nie będę ukrywał że kupiony w atrakcyjnej cenie, dzisiaj będzie już u mnie także zaczynamy zabawę 😁