Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

zachecony przez pooha postanowilem zasiegnac waszej opinii na temat wspolnego bytu pyskow malawi i raka (blue lobstera). prosze o wypowiedzi osob znajacych temat.pozdrawiam.mikem.

Opublikowano

zobaczymy, co ludzie napisza, ja, jak sie pewnie domyslasz, jestem na nie; nie ten biotop; co z zywieniem...

Opublikowano

ale można takiego raka wsadzić do wrzątku a potem zmiksować z groszkiem albo szpinakiem. W sumie to przecież tylko duża krewetka :P A tak na serio to chyba nie przejdzie, z tego co sie orientuje to to duże stworzenie i drapieżne na dodatek (poprawcie mnie jeśli sie myle)

Opublikowano

rak jest roślinożercą i padlinożercą,nie ma szans na złapanie żywej ryby, natomiast jest zwierzęciem nocnym, po drugie lubi wchodzic w szczeliny i groty a to już teren ryb, niestety i ja byłbym przeciwny temy pomysłowi.

Opublikowano

w koncu ktos kto ma pojecie (yaro gratuluje wiedzy) tylko, ze ja nie zauwazylem zadnych spiec.

meth - urozmaicenie.

sysgone - on sie zywi marchewka i tym co znajdzie na dnie.

hmm co do osmiornicy to nie wiem ale to chyba inny watek, a co do innych glupich insynuacji - no comments.

pozdrawiam.

Opublikowano

mikem na rakach sie za bardzo nie znam ale kiedyś fascynowałem się tym jak walczą ze sobą itp. Z tego co pamiętam rak o którym mówisz jest drapieżnikiem. Nie trudno znaleźć także na youtube filmiki z jaką łatwością łapie ryby w swe szczypce.

Podejżewam że w malawi ryby nocą nie miały by spokoju. Pyszczaki najcześciej kładą się na dnie, a rak napewno by na tym korzystał.

Jeśli chcesz więc raka najlepiej załóż osobne akwarium i trzymaj go tak jak trzeba.