Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Średnio trafiony pomysł z wierceniem otworów i silikonowaniem. Masa kłopotów, jeśli uznamy, że pomysł nie funkcjonuje tak, jak powinien. Nie jestem zwolennikiem robienia czegoś na stałe. Zazwyczaj praktyka szybko weryfikuje nasze pomysły. W dodatku, co, jak grzałka zdechnie :?: Przecież to AquaEl...

Opublikowano

Mati ja tylko przykład dałem.Można też śrubunkiem plastikowym z uszczelkami to zrobić<mam tak odmulacz DIY zrobiony z formy do pomiaru deszczówki>.Rozwiązań wiele..

Opublikowano

pomyslow jest wiele, mozna nawet przerobic sam kubelek aby nie ruszac wieka.

jak bede mial grzalke to cos wykombinuje, prawdopodobnie bedzie wkrecana w wiadro, co da mozliwosc wymiany lub zaslepienia kubla

Opublikowano

Z racji awarii zakupiłem nowego Eheim'a. Wcześniej miałem też taki filtr z roku 1995, ale ostatnio zgrzał się silnik. Nowy filtr wyjąłem z pudła, postawiłem obok. Niby identyczne, ale już widzę, że plastik ciut ciut gorszy, niż historyczna produkcja. I mam pytanie - dostałem założone w woreczkach z przezroczystej folii rurki i kulki - bez kartonowych opakowań - czyli wersja tak jakby oem. Czy też tak macie, bo kiedyś były zapakowany ładnie w karton z opisem produktu - a tu już minimalizm bez opisu. Nowe węże - fajne, ładnie się wyginają - duży plus. Zawór wysmarowany wazeliną - nigdy jej nie musiałem wcześniej stosować. Wkrótce restart - to sprawdzę bezgłośność.

Opublikowano
aleksiej witam mam pytanie jak mocowanie węży do kubła, czy tylko na wcisk

Mocowanie do wyjmowanego zaworu ( http://www.allegro.pl/item364952069_zaw ... onel_.html ) jest tylko na wcisk do - ale są jakieś plastikowe zabezpieczenia dodatkowe - tego nigdy nie montowałem. Stopień dopasowania wielki, więc nigdy nie było to moim zmartwieniem - tym bardziej, że w moim starym filtrze zacisków oryginalnych nie było, bo kupiłem dawno jako używany, i stosowałem prosty patent - w motoryzacyjnym kupiłem cybanty (takie metalowe opaski skręcane na śrubę - zobacz fotke: http://www.allegro.pl/item349547074_opa ... 2_szt.html ), więc nie było szans na wypadnięcie węży - i żadnych szans na ewentualne przecieki.

Opublikowano

dzięki miałem opory przed kupieniem tego filtra ze względu na te mocowania boję się przecieku bo to czwarte piętro

Opublikowano

jakby kogos interesowalo,

znalazlem grzalki 100/150/200W montowane na w uklad weza do/z kubla

tak zwane na rurowe - odpadla mi wiec potrzeba wklejania grzalki w filtr kubelkowy :-)