Apisto100 Opublikowano 6 Stycznia 2023 Autor #21 Opublikowano 6 Stycznia 2023 W dniu 5.01.2023 o 08:28, Zloty napisał(a): Co do wybarwienia to daj im czas, niech podrosną, przyzwyczają się do zbiornika. Tak zrobię. A to mama i tata moich ryb 1
KapitanCzysty Opublikowano 6 Stycznia 2023 #22 Opublikowano 6 Stycznia 2023 W dniu 5.01.2023 o 00:37, Ziemiojad napisał(a): Ten osobnik z pierwszego zdjęcia i ten na górze z drugiego wyglądają jak Cynotilapia Hara, ten niżej nie powinien mieć takich żółtych obrzeży płetw jak już wspominaliście. Mam u siebie 11 osobników niby pokolenie F1 i żaden nie ma i nie miał nic takiego. Co do ojca to rasowy samiec C. Hary
Apisto100 Opublikowano 6 Stycznia 2023 Autor #23 Opublikowano 6 Stycznia 2023 Uzbrajam się w cierpliwość.
Apisto100 Opublikowano 12 Stycznia 2023 Autor #24 Opublikowano 12 Stycznia 2023 Ryby pływają od miesiąca. I cieszą domowników. Stad zapadła decyzja o wymianie zbędnej szafy na nowe akwarium 130x50x60. Oczywiście to trochę potrwa czasu. Pytanie zasadnicze co można dodać do hary. Metriaclima estherae red red? 1
pulpet Opublikowano 12 Stycznia 2023 #25 Opublikowano 12 Stycznia 2023 (edytowane) 22 minuty temu, Ziemiojad napisał(a): Ryby pływają od miesiąca. I cieszą domowników. Stad zapadła decyzja o wymianie zbędnej szafy na nowe akwarium 130x50x60. Oczywiście to trochę potrwa czasu. Moja rada, jak już jest decyzja, to stawiaj maksymalnie duże szkło, co tak będziesz co miesiąc po 30 cm dokładał. 130 to dalej krótko trochę. Nie.poszalejesz. Ale choroba postępuje w dobrą stronę stronę Edytowane 12 Stycznia 2023 przez pulpet 2
Apisto100 Opublikowano 12 Stycznia 2023 Autor #26 Opublikowano 12 Stycznia 2023 1 godzinę temu, pulpet napisał(a): Moja rada, jak już jest decyzja, to stawiaj maksymalnie duże szkło, co tak będziesz co miesiąc po 30 cm dokładał. 130 to dalej krótko trochę. Nie.poszalejesz. Ale choroba postępuje w dobrą stronę stronę Dzięki. To nie choroba. To rozsądek. Filtr, światło , wystrój, ryby - to samo. Tylko akwarium parę centymetrów większe. Niestety gabaryty uzależnione są od wielkości { a raczej małości) pokoju. Pytanie w temacie. Tropheops sp. "macrophthalmus chitimba blue" ktoś zna? Niczego nie mogę znaleźć na forum.
Andrzej Głuszyca Opublikowano 12 Stycznia 2023 #27 Opublikowano 12 Stycznia 2023 26 minut temu, Ziemiojad napisał(a): Pytanie w temacie. Tropheops sp. "macrophthalmus chitimba blue" ktoś zna? Niczego nie mogę znaleźć na forum. Spójrz na poniższy link. Może tam cos znajdziesz co Ciebie interesuje? http://forum.klub-malawi.pl/search/?q=Tropheops sp. "macrophthalmus chitimba blue"&quick=1
Tomasz78 Opublikowano 13 Stycznia 2023 #28 Opublikowano 13 Stycznia 2023 19 godzin temu, Ziemiojad napisał(a): Tropheops sp. "macrophthalmus chitimba blue" Tak wygląda: http://www.malawi.si/Malawi/Mbuna/Tropheops/Tropheops sp. 'macrophthalmus chitimba blue'/slides/Tropheops sp. 'macrophthalmus chitimba blue' Chitimba Bay Deep.html 21 godzin temu, Ziemiojad napisał(a): Pytanie zasadnicze co można dodać do hary. Metriaclima estherae red red? Można. Do hary i redów można np. coś w ciemnych barwach np; metriaclima sp. elongatus chewere. Gatunków do wyboru jest duzo.
Apisto100 Opublikowano 18 Stycznia 2023 Autor #29 Opublikowano 18 Stycznia 2023 A może zamiast red redów to Metriaclima Lombardoi?
Bezprym Opublikowano 19 Stycznia 2023 #30 Opublikowano 19 Stycznia 2023 11 godzin temu, Ziemiojad napisał(a): A może zamiast red redów to Metriaclima Lombardoi? Z Harą i Lombardoi będzie za niebiesko.
Rekomendowane odpowiedzi