Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Znalazłem ostatnio prywatnego hodowcę, od którego będę brał Saulosi.

Czy ktoś może rzucić okiem na poniższe zdjęcia? Młode są dość blade ale zakładam, że przez to, że są to jeszcze maluchy? Mógłby ktoś potwierdzić?

Na filmiku zdjęcia rodziców i ich tarła. fec08c57620b6b2ecb45bfcdb0348e3d.jpg

1c8cec62df93e68d01089fecb3af210d.jpg

8c6b02d31e5ab89b62b44adda2e5d21c.jpg

Film:

Pozdrawiam

Opublikowano (edytowane)

Ten samiec nie wygląda mi na czystego Saulosi, kolor samicy też odbiega i to sporo. Moim skromnym zdaniem to jakieś mieszańce lub coral. Samiec wygląda trochę jak cynotilapia afra pulpican.

Edytowane przez Jelonek
  • Lubię to 3
Opublikowano

Bestard, przypomina budowa samca coral , ale nawet na rybę sztucznie wyhodowana ,to ta na filmiku odbiega znacząco od standardów .

• Lubię to 1
Opublikowano
11 minut temu, Szkodziu napisał:

Dzięki ponowie. Zrezygnowałem z zakupu tych sztuk. Może ktoś wie gdzie kupie Saulosi we Wrocławiu z zaufanego źródła? 

Jak mieszkałem we Wrocławiu to często kupowałem ryby na giełdzie. Znajdziesz tam naprawdę fajne jakościowo ryby. Tam zaopatruje się cały Dolny Śląsk   nie wspominając o wrocławskich sklepach. Chociaż Ikola ma też swoją hodowlę . Malo tego..często tam widywałem tzw. renomowane hodowle polecane nawet na naszym forum. Podjedź w piątek, zobacz co mają , umów się ewentualnie na wizytę w hodowli , którą sobie tam wybierzesz i sam zobaczysz jaki maja towar.  

• Lubię to 1
Opublikowano
31 minut temu, Andrzej Głuszyca napisał:

Jak mieszkałem we Wrocławiu to często kupowałem ryby na giełdzie. Znajdziesz tam naprawdę fajne jakościowo ryby. Tam zaopatruje się cały Dolny Śląsk   nie wspominając o wrocławskich sklepach. Chociaż Ikola ma też swoją hodowlę . Malo tego..często tam widywałem tzw. renomowane hodowle polecane nawet na naszym forum. Podjedź w piątek, zobacz co mają , umów się ewentualnie na wizytę w hodowli , którą sobie tam wybierzesz i sam zobaczysz jaki maja towar.  

Kojarzy Pan gdzie ta giełda? Coś mi świta ul. Czekoladowa (giełda kwiatowa) ale pewności nie mam.

Opublikowano (edytowane)
25 minut temu, Szkodziu napisał:

gdzie ta giełda? Coś mi świta ul. Czekoladowa (giełda kwiatowa) ale pewności nie mam.

Na Giełdowej. To jest boczna od Karmelkowej. Wjazd kosztuje teraz chyba 6 zł. Giełda akwarystyczna jest czynna od 9 -tej i trwa do 12-ej. I tylko w piątki. To jest na terenie giełdy kwiatowej.

Edytowane przez Andrzej Głuszyca
Opublikowano
18 minut temu, Andrzej Głuszyca napisał:

Na Giełdowej. To jest boczna od Karmelkowej. Wjazd kosztuje teraz chyba 6 zł. Giełda akwarystyczna jest czynna od 9 -tej i trwa do 12-ej. I tylko w piątki. To jest na terenie giełdy kwiatowej.

Podziękował.