Szkodziu Opublikowano 3 Marca 2022 #1 Opublikowano 3 Marca 2022 Witam,Znalazłem ostatnio prywatnego hodowcę, od którego będę brał Saulosi. Czy ktoś może rzucić okiem na poniższe zdjęcia? Młode są dość blade ale zakładam, że przez to, że są to jeszcze maluchy? Mógłby ktoś potwierdzić? Na filmiku zdjęcia rodziców i ich tarła. Film: Pozdrawiam
Jelonek Opublikowano 3 Marca 2022 #2 Opublikowano 3 Marca 2022 (edytowane) Ten samiec nie wygląda mi na czystego Saulosi, kolor samicy też odbiega i to sporo. Moim skromnym zdaniem to jakieś mieszańce lub coral. Samiec wygląda trochę jak cynotilapia afra pulpican. Edytowane 3 Marca 2022 przez Jelonek 3
Robson79 Opublikowano 3 Marca 2022 #3 Opublikowano 3 Marca 2022 Zgadzam się z kolegą wyżej. Odpuść je sobie. 1
matejk Opublikowano 3 Marca 2022 #4 Opublikowano 3 Marca 2022 Bestard, przypomina budowa samca coral , ale nawet na rybę sztucznie wyhodowana ,to ta na filmiku odbiega znacząco od standardów . 1
Szkodziu Opublikowano 3 Marca 2022 Autor #5 Opublikowano 3 Marca 2022 Dzięki ponowie. Zrezygnowałem z zakupu tych sztuk. Może ktoś wie gdzie kupie Saulosi we Wrocławiu z zaufanego źródła?
Andrzej Głuszyca Opublikowano 3 Marca 2022 #6 Opublikowano 3 Marca 2022 11 minut temu, Szkodziu napisał: Dzięki ponowie. Zrezygnowałem z zakupu tych sztuk. Może ktoś wie gdzie kupie Saulosi we Wrocławiu z zaufanego źródła? Jak mieszkałem we Wrocławiu to często kupowałem ryby na giełdzie. Znajdziesz tam naprawdę fajne jakościowo ryby. Tam zaopatruje się cały Dolny Śląsk nie wspominając o wrocławskich sklepach. Chociaż Ikola ma też swoją hodowlę . Malo tego..często tam widywałem tzw. renomowane hodowle polecane nawet na naszym forum. Podjedź w piątek, zobacz co mają , umów się ewentualnie na wizytę w hodowli , którą sobie tam wybierzesz i sam zobaczysz jaki maja towar. 1
Szkodziu Opublikowano 3 Marca 2022 Autor #7 Opublikowano 3 Marca 2022 31 minut temu, Andrzej Głuszyca napisał: Jak mieszkałem we Wrocławiu to często kupowałem ryby na giełdzie. Znajdziesz tam naprawdę fajne jakościowo ryby. Tam zaopatruje się cały Dolny Śląsk nie wspominając o wrocławskich sklepach. Chociaż Ikola ma też swoją hodowlę . Malo tego..często tam widywałem tzw. renomowane hodowle polecane nawet na naszym forum. Podjedź w piątek, zobacz co mają , umów się ewentualnie na wizytę w hodowli , którą sobie tam wybierzesz i sam zobaczysz jaki maja towar. Kojarzy Pan gdzie ta giełda? Coś mi świta ul. Czekoladowa (giełda kwiatowa) ale pewności nie mam.
Andrzej Głuszyca Opublikowano 3 Marca 2022 #8 Opublikowano 3 Marca 2022 (edytowane) 25 minut temu, Szkodziu napisał: gdzie ta giełda? Coś mi świta ul. Czekoladowa (giełda kwiatowa) ale pewności nie mam. Na Giełdowej. To jest boczna od Karmelkowej. Wjazd kosztuje teraz chyba 6 zł. Giełda akwarystyczna jest czynna od 9 -tej i trwa do 12-ej. I tylko w piątki. To jest na terenie giełdy kwiatowej. Edytowane 3 Marca 2022 przez Andrzej Głuszyca
Szkodziu Opublikowano 3 Marca 2022 Autor #9 Opublikowano 3 Marca 2022 18 minut temu, Andrzej Głuszyca napisał: Na Giełdowej. To jest boczna od Karmelkowej. Wjazd kosztuje teraz chyba 6 zł. Giełda akwarystyczna jest czynna od 9 -tej i trwa do 12-ej. I tylko w piątki. To jest na terenie giełdy kwiatowej. Podziękował.
Tomasz78 Opublikowano 3 Marca 2022 #10 Opublikowano 3 Marca 2022 @Andrzej Głuszyca kiedy ostatnio byłeś na giełdzie? Jak tam są ci sami co byli na giełdzie na ul. robotniczej to oni byli chyba tylko w okresie wiosna lato jesień jak było ciepło a na kwiatowej są zawsze z dużą ofertą ryb nawet w okresie zimy?
Rekomendowane odpowiedzi