Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 godzin temu, dimis napisał:

Wszystkie te gatunki dotepne od reki w Niemczech w aquahaus-gaus.de Ktos z was kupowal już w DE?

Dogadam się bez problemu, bo mieszkam w Austrii, tylko to ze nie pojade już osobiscie.

Jak widać dla kolegi to nie problem, sprowadzi sobie z innego źródła. Chailosi i Harę miałem razem i jakoś dobrze wyglądały razem, samiczki  Hary przecież sporadycznie dostają pasy na ogół są gładkie. 

Opublikowano
7 godzin temu, dimis napisał:

Wszystkie te gatunki dotepne od reki w Niemczech w aquahaus-gaus.de Ktos z was kupowal już w DE?

Dogadam się bez problemu, bo mieszkam w Austrii, tylko to ze nie pojade już osobiscie.

Dzieki.

Z czystym sumieniem polecam. Jakość ryb, poziom obsługi, standard wysyłki na najwyższym poziomie. Ryby mają przeważnie w rozmiarach umożliwiających rozróżnienie płci. Jak masz możliwość, to polecam osobistą wizytę. Dla detalistów otwarci w soboty przez  kilka godzin i warto je wykorzystać na zwiedzanie, bo jest co oglądać. 

• Lubię to 2
Opublikowano

Cynotilapia zebroides - samice brzydkie ale samce bardzo ładne

Labidochromis caeruleus yellow - zarówno samce jak i samice ładnie ubarwione, ryba nawet zdominowana trzyma kolor - natomiast w obsadzie hara, chailosi i mphanga będzie zbyt szaro - nawet jeśli będzie pełne wybarwienie po 1 samcu z każdego gatunku to masz tylko  3 ryby w kolorze reszta będzie szaroburym rybim tłumem, a jest duża szansa że tylko 1 samiec będzie dominował więc reszta będzie w przyblakłych barwach

a w mojej propozycji masz pięknie wybarwione samce cynotilapii i zawsze żółte yellowy.

• Lubię to 2
Opublikowano
12 godzin temu, pozner napisał:

Saulosi też bym nie dał, gdyż nie wiadomo, jakiej jest jakości.

Jeśli weźmie naturalne saulosi w aquahaus-gaus.de to stawiam czteropak, że będą dobrej jakości.

Opublikowano
11 minut temu, ziemniak napisał:

Jeśli weźmie naturalne saulosi w aquahaus-gaus.de to stawiam czteropak, że będą dobrej jakości. 

Jeśli weźmie z tej hodowli. Ja odnosiłem się do linków podanych przez autora wątku. 

• Lubię to 1
Opublikowano

Chyba jednak wezmie z Niemiec :) Ceny takie same, jakosc sprawdzona przez rzeczonych kolegow z forum... Dziekuje za wszytkie odpowiedzi. Mam teraz nad czym glowkowac, przede wszystkim o tym, ze 1 samcowo to nawet 3 gatunki moge rozwazyc, z drugiej strony to jest pierwsze akwarium i nie chce przesadzic. 

Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, Tomasz78 napisał:

Labidochromis caeruleus yellow - zarówno samce jak i samice ładnie ubarwione, ryba nawet zdominowana trzyma kolor - natomiast w obsadzie hara, chailosi i mphanga będzie zbyt szaro

Samice chailosi nie są takie szare po prostu pasku wchodzą w brąz i kolor żółty jest przybladły, po za tym są ładne. Co do Labidochromis cearuleus mam złe wspomnienia w 240l, drugi raz bym się dobrze zastanowił czy je brać, myślę że już lepszym rozwiązaniem byłoby dać saulosi oczywiście dobre jakościowo. 

Edytowane przez Bezprym
Literówka
  • Lubię to 2
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Akwarium już dojrzalo :)

Jutro zrobie wszystkie testy bo dzis po pracy troche polmrok i nie widac, ale prawie jestem pewien ze NO2 spadlo do poziomu <0,01.

Teraz taktyczne pytanie: Ryby bede zamawiac, lacznie 3 gatunki w proporcji 1/3, zanim one do mnie dotra minie pare dni. Jak to pokolei zrobic, zeby się nie okazalo ze jednak mam za malo biologii na uciagniecie tego zestawu? Jaki specyfic zakupic w razie "W"? Podmiana wody już jutro 30%?

Dzieki.

Edytowane przez dimis
Opublikowano
1 godzinę temu, dimis napisał:

Podmiana wody już jutro 30%?

Wodę zbadaj jak masz w porządku wszystko możesz ryby etapami wrzucić , odstęp po tygodniu  od pierwszego wrzucenia ryb i obserwuj parametry wody .

Na razie nie podmieniaj wody na 30% nie ma potrzeby ..

Możesz cos takiego się zaopatrzyć 

https://www.akwarystyczny24.pl/produkt/kordon-amquel-plus-118ml-neutralizuje-amoniak-nh4-azotyny-no2-azotany-no3-2179?variant=473ml-2181&cd=14049541893&ad=124001081734&kd=&gclid=CjwKCAiApfeQBhAUEiwA7K_UH0RWJhQEBvNcvLy9V5b0qzUg3JLT46UvOQ-audFVjw4Fn_5xFA82SBoCKIMQAvD_BwE

• Lubię to 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.