Piotr775 Opublikowano 27 Lutego 2022 #31 Opublikowano 27 Lutego 2022 Akurat moduły zamierzam robić z CX5 .Więc spròbuje. Bo o tym nawet nie pomyślałem. Bardziej obstawiałem że poradzicie Sudal Fix Turbo.
matejk Opublikowano 5 Kwietnia 2022 #32 Opublikowano 5 Kwietnia 2022 Witam, jakie farby ( firmy) polecacie do malowania modułów?
Andrzej Głuszyca Opublikowano 5 Kwietnia 2022 #33 Opublikowano 5 Kwietnia 2022 Wpisz w SZUKAJ słowo " farby". Znajdziesz 16 stron tematów o malowaniu. Ja od siebie podpowiem , że używałem akrylowej firmy Śnieżka. 1
marek_z_81 Opublikowano 6 Kwietnia 2022 #35 Opublikowano 6 Kwietnia 2022 Też się przymierzam do zrobienia modułu. Która zaprawa będzie lepsza? W poście autora są polecane ceresit cr65, cx5, atlas T5 monter. Czy się różnią? Z tego co wiem to czasem schnięcia. Cx 5 to tylko 5 min. Czy to wystarczy by uformować moduł? Cx 5 to opakowania 2kg, 5 i 25kg. Jakie jest zużycie? Wiem, że pytanie dziwne i ciężko odpowiedzieć bo każdy moduł inny. Powiedzmy płaski na tylną szybę (~50x50x5cm) Czy worek 5kg wystarczy żeby 20kg nie zalegało w piwnicy? 1
Bartek_De Opublikowano 6 Kwietnia 2022 #36 Opublikowano 6 Kwietnia 2022 @Tomasz78 Tomku, Twój post wydzieliłem jako nowy temat jak niżej, ponieważ metoda której użyłeś jednak mocno odbiega od tej, którą proponuje Karol @Mróz co nie znaczy, że jest zła. Gdybyś miał jakieś sugestie lub propozycję innego tytułu to daj znać, a go zmienię. Twój temat został podpięty aby nie zniknął w czeluściach działu DIY 2
marek_z_81 Opublikowano 12 Kwietnia 2022 #37 Opublikowano 12 Kwietnia 2022 Karolu jakimi kolorami malowałeś? Szukam coś jak zielony ciemny żeby wyglądało trochę jak zielony serpentynit, ale z polecanych farb do malowania modułów nie ma takich. Albo nie znalazłem.
bojack Opublikowano 9 Maja 2022 #38 Opublikowano 9 Maja 2022 (edytowane) Dla potwierdzenia, że kierunek obrany przez Karola jest tym właściwym, wrzucam fotki z Zoo Rotterdam, gdzie jest bardzo fajne oceanarium. Wszystkie dekoracje robione są tą metodą: Edytowane 9 Maja 2022 przez bojack 5
Bezprym Opublikowano 9 Maja 2022 #39 Opublikowano 9 Maja 2022 (edytowane) @bojack zaprawa z siatki usunięta do zdjęcia, czy to błąd w produkcji? Edytowane 9 Maja 2022 przez Bezprym
Mróz Opublikowano 9 Maja 2022 Autor #40 Opublikowano 9 Maja 2022 O proszę To na zdjęciu to uszkodzenie mechaniczne wydaje mi się
Rekomendowane odpowiedzi