AbhorPL Opublikowano 8 Lutego 2022 #21 Opublikowano 8 Lutego 2022 Jaro ostatnie pytanie gdzie zrobiłeś otwory rozumiem że w podstawie zgadza się ?
yaro Opublikowano 8 Lutego 2022 #22 Opublikowano 8 Lutego 2022 W takich miejscach by nie były widoczne, na dole, górze z boku. 1
Piotr775 Opublikowano 26 Lutego 2022 #24 Opublikowano 26 Lutego 2022 Mam takie pytanko w związku z modułami. Chodzi mi po głowie zrobienie modułu filtracyjnego. Z tym że moduł ten byłby narożny. Z racji jego wielkości rozmyślam nad zrobieniem każdej ściany oddzielnie a następnie sklejenia go w całość. W związku z tym mam pytanie: czym go skleić i czy to zda egzamin? Moduł będzie duży ok 60x30x30( 60 to wysokość) i z racji jego wielkości raczej miałbym klopoty z wymoczeniem go w całości.
Nath_147 Opublikowano 27 Lutego 2022 #26 Opublikowano 27 Lutego 2022 (edytowane) Myślę że możesz to skleic silikonem akwarystycznym. Jak zrobi się ciepłej to sam też planuje spróbować cos zrobić, na początku tam metoda (tylko dodam proponowane tu mikrozbrojenia, lub mate szklana) Jak masz w pobliżu sklep budowlany to może tam mają waniennki do mieszania zaprawy/pojemniki/beczki w których zmieści ci się model. Pozniej pojemnik można wykorzystać do innych celów, może też się przydać do tymczasowego przetrzymania ryb jak będziesz montował tło lub moduły. Edytowane 27 Lutego 2022 przez Nath_147 4
suricade Opublikowano 27 Lutego 2022 #27 Opublikowano 27 Lutego 2022 Sitak i ceresit lub inny klej cementowy. Powinno trzymać, na mniejszych powierzchniach się sprawdzało. Aquscarperzy kleją kamienie na watę i superglue. https://trzmielradzi.trzmiel.com.pl/jak-zrobic-prosty-zbiornik-dla-kazdego-marcin-jurek-trzmiel-radzi-cz-i/ 2
Piotr775 Opublikowano 27 Lutego 2022 #28 Opublikowano 27 Lutego 2022 Klej cementowy- rozumiem że chodzi Ci o taki do klejenia płytek? Ale czy on nie zaszkodzi lub nie zanieczyści wody ?
Andrzej Głuszyca Opublikowano 27 Lutego 2022 #29 Opublikowano 27 Lutego 2022 @Piotr775 Możesz zastosować cement portlandzki biały. W akwarystyce morskiej jest nagminnie stosowany. Kupisz w Castoramie. Możesz zastosować zaprawę CX5 ( mam tło z niej) . Możesz zastosować też CR65. Odniosłem się tylko do samego sklejenia. 2
suricade Opublikowano 27 Lutego 2022 #30 Opublikowano 27 Lutego 2022 1 godzinę temu, Piotr775 napisał: Klej cementowy- rozumiem że chodzi Ci o taki do klejenia płytek? Ale czy on nie zaszkodzi lub nie zanieczyści wody ? Chodzi o takie jakie podał Andrzej.
Rekomendowane odpowiedzi