Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Jak zatapiacie bandaz ? Pierw go nakładacie i na niego naosicie beton czy inaczej? Bo ja nie rolkę zanurzyłem w zaprawie to tylko brzeg banadzu. Był w zaprawie a reszta była biala ;)

Opublikowano

Odcinasz kawałek bandaża jaki chcesz nałożyć, moczysz w zaprawie i dopiero nakładasz. W późniejszej fazie, jak już masz nałożoną pierwszą warstwę, możesz na to nakładać kolejne kawałki suchego bandaża i dopiero nakładać zaprawę.

• Lubię to 3
Opublikowano

Czy ktoś może próbował podobną metodą robić płaskie "głazy" na dno akwarium? Chodzi mi po głowie taki pomysł i zastanawiam się, czy ma sens.

Opublikowano

@m4p robiłem tą metodą różne cuda, więc takie płaskie kamienie dna jak najbardziej można zrobić. Z tym że cieżkich naturalnych kamieni na tym raczej nie postawisz. 

• Lubię to 1
  • Dziękuję 1
Opublikowano
1 godzinę temu, m4p napisał:

Czy ktoś może próbował podobną metodą robić płaskie "głazy" na dno akwarium? Chodzi mi po głowie taki pomysł i zastanawiam się, czy ma sens.

Ja zrobiłem, wszystko zależy od Twojego planu, jako podstawa ciężkich kamieni się nie nada, jako  powierzchnia dna akwarium, nie równa jak piasek a jakaś wypłaszczona jak najbardziej. 

• Lubię to 1
  • Dziękuję 1
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

Wszystko fajnie i ładnie ale w tytule samozatapialne skoro jest to zamknięta bryła z pustą przestrzenią to jak zatopić coś takiego jest jakiś otwór do wypełnienia np wodą lub innym obciążeniem???

Opublikowano

Robisz dwa lub trzy otwory i woda sama się tam dostanie, a potem się ten moduł zgodnie z nazwą samozatopią.

• Lubię to 2