piotriola Opublikowano 12 Września 2021 #11 Opublikowano 12 Września 2021 W dniu 22.08.2021 o 11:34, Kubda90 napisał: Filtr w pokrywe wbudowany Witaj, możesz wstawić zdjęcie filtra w klapie.Miałem takie rozwiązanie, ciekawi mnie jak masz to rozwiązane w tym zestawie.
Kubda90 Opublikowano 12 Września 2021 Autor #12 Opublikowano 12 Września 2021 Witaj, możesz wstawić zdjęcie filtra w klapie.Miałem takie rozwiązanie, ciekawi mnie jak masz to rozwiązane w tym zestawie.Nie wiem co dokładnie chciał byś zobaczyć póki co pompa zdemontowana a z góry wygląda to tak:Sent from my VOG-L29 using Tapatalk 2 1
piotriola Opublikowano 13 Września 2021 #13 Opublikowano 13 Września 2021 Super rozwiązanie, sporo możliwości zastosowania . Nie spodziewałem się czegoś takiego, w gotowym zestawie.
Kubda90 Opublikowano 20 Października 2021 Autor #14 Opublikowano 20 Października 2021 A Więc wreszcie nadszedł czas kiedy długie oczekiwanie zaowocowało, w międzyczasie koncepcja zmieniała się 1000 razy ale w końcu to pierwsze akwarium więc napewno są jakieś błędy. Dodatkowo w dniu zalewania woda moja ręka trafiła do gipsu i większość pracy przy tym zbiorniku wykonałem rekoma żony.W zbiorniku od startu pływają ryby, a to że względu na to że polowałem długo na używkę Fx6 aż w końcu trafiłem na malawi 240l z fx i 6 dorosłymi rybami. Udało mi się dowieść do domu około 120l wody z tej 240, do tego filtr w którym bakterie już były + 20 kg piasku na dodatek zasypałem cały ten wbudowany filtr ceramika z filtra który też chodzil w innym baniaku. Myślę że biologia jest ok parametry wody w normie ph trochę niskie ale to podniosę przy podmianie.Jak już od kolegów się dowiedziałem obsada to2x red zebra4x pseudotropheus elegansZebry już namierzyłem w lokalnej hodowli więc w weekend dokupię więcej bo samica jest mocno męczona przez samca. Co dalej z obsada to już walka w mojej głowie trwa, może coś zaproponujecie bo jak mowie to moje pierwsze akwa i te wszystkie gatunki ich nazwy kolory i dieta już mieszają mi się w głowie na pewno chce tu mieć labidochromis carauleus.Zobaczcie jak to wygląda i powiedzcie co do poprawy. Sent from my VOG-L29 using Tapatalk 2
Bezprym Opublikowano 20 Października 2021 #15 Opublikowano 20 Października 2021 Nisko trochę brakuje mi parę dużych, stojących kamieni.
Kubda90 Opublikowano 20 Października 2021 Autor #16 Opublikowano 20 Października 2021 Nisko trochę brakuje mi parę dużych, stojących kamieni. Wynika to chyba ze strachu poczatkujacego Sent from my VOG-L29 using Tapatalk
Bezprym Opublikowano 20 Października 2021 #17 Opublikowano 20 Października 2021 Czego się bać, ważne by stabilnie stały możesz postawić na kilku leżących kamieniach ja miałem tak 3
Kubda90 Opublikowano 20 Października 2021 Autor #18 Opublikowano 20 Października 2021 Czego się bać, ważne by stabilnie stały możesz postawić na kilku leżących kamieniach ja miałem takTroch kamieni mam to jak wyleczę rękę to coś pokombinuje Sent from my VOG-L29 using Tapatalk 1
Bartek_De Opublikowano 20 Października 2021 #19 Opublikowano 20 Października 2021 25 minut temu, Kubda90 napisał: powiedzcie co do poprawy. Na pewno światło 1
TOMEKSIEDLCE Opublikowano 20 Października 2021 #20 Opublikowano 20 Października 2021 Tak jak kolega pisał światło na pewno, bo wygląda jak morszczyzna teraz z tym światłem 1
Rekomendowane odpowiedzi