Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Pralki nie ma, bąbelków w toni też nie. Trochę powietrza  na samej powierzchni, co mi w niczym nie przeszkadza. Fajny ruch tafli wody, zobaczymy czy cyrkulacja będzie wystarczająca, żeby powymiatac wszystko z dna. W rzeczywistości dużo ciszej niż na filmie. Mikrofon bardzo  wzmacnia dźwięki. Praktycznie poza delikatnym sykiem ulatujących bąbelków, nie słychać nic. Po założeniu pokrywy akceptowalnie dla mnie. Nic głośniej niż w innych akwariach, gdzie dobrze poruszona tafla też bezgłośna nie jest. Zawsze coś tam chlupie z cicha.

Edytowane przez pulpet
  • Lubię to 2
Opublikowano

Tak, piasek 0,8-1,6 i będą jakieś drobne kamienie. Ogólnie wystrój łatwy do wyjęcia i minimalistyczny, ze względu na konieczność częstego i sprawnego wyławiania ryb. W końcu to żłobek, czyli podchować trochę zanim się nowy właściciel nie znajdzie i w świat. 

Opublikowano
5 hours ago, pulpet said:

poza delikatnym sykiem ulatujących bąbelków, nie słychać nic

Jaką konkretnie kostkę stosujesz? Robiłem próby i co kostka to inny dźwięk - obecnie mam cichszą, lecz mniej wydajną (na oko mniej wody wylatuje).

Opublikowano

@pulpet super sprawa takie gotowce, lepsze to niż patent z kostkami, które ponoć zapychają się po jakimś czasie. Możesz podać link, gdzie kupiłeś?

• Lubię to 1
Opublikowano

i wyleciała turbina z kaseciaka

Komin zrobiony na rurkach do przewodów elektrycznych średnica 16mm

• Lubię to 2
Opublikowano
19 minut temu, vilu napisał:

i wyleciała turbina z kaseciaka

A z jakiego powodu, na pompie miałeś słabszą wydajność? Jaką wydajność masz obecnie, na pompie powietrznej?

Opublikowano

Pompę miałem 300 litrów na godzinę.

Tu nie wiem jaka jest wydajność ale poziom wody w filtrze wyraźnie niżej niż na pompie czyli lepiej .

Poza tym parę watów mniej .

• Lubię to 1