Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jestem kompletnym laikiem i proszę o podpowiedź. Zamówiłam LedDimmerPro V5 i chcę podłączyć do niego moduły LED z tematu "Tanie oświetlenie oparte na modułach LED białych". Zamierzam podpiąć 16 modułów Led 1,08A każdy czyli wychodzi ponad 17A. W opisie LedDimmer jest napisane,że max 3A na kanał, wstyd się przyznać ale nie wiem czy obciążenie liczę zasilacza, który wg. moich obliczeń będzie miał 2A 24w 12v, i wtedy mogę podpiąć cały pas 16 modułów Led do jednego kanału, czy jednak biorę pod uwagę moc modułów i wtedy muszę je rozcinać i podłączać osobno po 2 moduły do każdego kanału? Bardzo będę wdzięczna za podpowiedź. 

Opublikowano
48 minut temu, monika.s napisał:

16 modułów Led 1,08A każdy czyli wychodzi ponad 17A

Witaj, moim zdaniem mylisz moc z natężeniem prądu. Te moduły mają po 1,08 W, a nie A.

Razem 16 modułów, to 17,28W - wystarczy zasilacz 24W.

Nie musisz rozcinać modułów.

• Lubię to 2
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam, korzysta ktos z was ze sterownika na iOS-ie? Brak mozliwosci konfiguracji WIFI (haslo się nie rejestruje), musialem wejsc na moj komputer stacjonarny z Win10, aby podpiac sterownik do sieci domowej. Teraz, kiedy już staram się ustawic czasy na poszczegolnych kanalach, takze jest to niemozliwe. Program się wczytuje, ale w zakladce programuj, nic nie jestem w stanie zdzialac na wykresie... (iPad Air na iOsie 12) Any idea?

Dzieki! Krzysiek

Opublikowano (edytowane)
On 1/25/2021 at 2:08 PM, Jaras1971 said:

jak sprawa wyglada z czujnikiem temp? który sterownik go ma.

Mam sterownik do kompletu lampy Arcadia, który pokazuje temperaturę zewnętrzną powietrza (w praktyce °C pudełka sterownika więc zawyża) oraz wewnętrzną wody (podłączana sonda) i wydaje mi się to gadżetem (po co ciągnąć gruby kabel sondy zamiast malutkiego termometru w akwa?), no chyba że do sterowania wentylatorem.

Edytowane przez r10
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano (edytowane)
W dniu 14.02.2021 o 10:37, RomanoLindano napisał:

W ostatniej wersji doszła jeszcze opcja zdalnego dostępu. Pozwala na dostęp do sterownika z dowolnej przeglądarki na świecie. Niestety nie jest jeszcze w pełni funkcjonalna. Na razie działa na zasadzie serwisowej, tzn z jednej strony trzeba wejść do aplikacji sterownika i uruchomić zdalny dostęp (działa tylko przy włączonej przeglądarce, zamknięcie przeglądarki zamyka dostęp). Z drugiej strony można w konsoli tekstowej wydać polecenie do połączenia (trzeba znać numer seryjny sterownika). Docelowo będzie to uproszczone i będzie można włączyć dostęp na stałe (będzie oprogramowane na sterowniku). Będzie można wtedy wejść na stronę z aplikacją sterownika (np. ldp.palabras.pl/v5 - ale jeszcze nie działa) i zalogować się do swojego sterownika.

Witam,

Jestem od niedawna posiadaczem sterownika w wersji V5. Jeszcze się go uczę i testuje, ale widzę, że ma ciekawe możliwości. Problem mam tylko z jedną kwestią a mianowicie z tzw. "zdalnym dostępem". Chce mieć możliwość modyfikacji ustawień oświetlenia będąc poza domem z wykorzystaniem czy to transmisji danych czy innego wifi. Zrobiłem wszystko tak jak z instrukcji powyżej i niestety pomimo tego strona z IP sterownika nie wczytuje się (pojawia się błąd), a aplikacja na telefonie wczytuje się, ale nie mogę nic zmodyfikować i nic zrobić.  Testowałem na dwóch różnych urządzeniach z innym systemem operacyjnym i na laptopie z windows na dwóch różnych przeglądarkach. 

Pytanie do Was czy korzystanie z tej opcji? Czy ona w ogóle działa? A może robię coś żle... 😁🧐

Edytowane przez KapitanCzysty
  • 9 miesięcy temu...
Opublikowano

Potrzebuję zmienić godziny załączania się oświetlenia gdyż aktualnie jest około godziny 5.00 a wydłużenie godzinny wyłączania się oświetlenia. Wiem, że muszę mieć jakieś oprogramowania ale nie wiem skąd je ściągnąć. Proszę o pomoc z góry dziękuję