Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pewien pomysł na aranżację w którym będę musiał wsadzić do akwarium duży kamień. Dajmy na to o wadze Ok. 50kg. Macie jakieś metody jak sobie z takim samemu poradzić? Akwarium mam wysoko, bo na 100cm, wiec dodatkowym utrudnieniem jest to, ze muszę przy aranżacji korzystać z drabinki. 

Opublikowano

No właśnie się nad dźwigiem zastanawiam, taki do silników by się chyba nieźle nadal 🙂 tylko skąd taki na chwilę pożyczyć? 

Opublikowano

Masz miejsce aby taki dźwig sobie postawić w pokoju? :D Lepiej sąsiada zawołać 😜 kamień suchy w szmatę można zawinąć dobrze zrobić uszy i działać.

Opublikowano

No coś będę kombinować, zastanawiam się czy jednego dużego kamienia który mam w planie nie zrobić jako “wydmuszkę”.

Opublikowano

Jeśli to jest puste akwarium, to możesz wejść do akwarium, a ktoś Ci poda ten kamień. Ja tak sobie poradziłem ze swoimi. Największe też ważyły coś koło tego. 

• Lubię to 1
Opublikowano

Też nie głupi pomysł w sumie, bo najgorzej to się wychylić z tym kamieniem aby go odłożyć. Muszę tylko jakiegoś pomagiera sobie skombinować, a jak na złość nikogo pod ręką nie mam. 

Opublikowano
4 godziny temu, r3b napisał:

zastanawiam się czy jednego dużego kamienia który mam w planie nie zrobić jako “wydmuszkę”.

Najlepiej zrobić moduł, sztuczny kamień. A akwarium jakie ma wymiary?

Opublikowano

Akwarium to 160x50 wys. 45cm. 

Właśnie czytam sobie o sztucznych kamieniach i zastanawiam się nad tym.