r3b Opublikowano 5 Sierpnia 2020 #1 Opublikowano 5 Sierpnia 2020 Mam pewien pomysł na aranżację w którym będę musiał wsadzić do akwarium duży kamień. Dajmy na to o wadze Ok. 50kg. Macie jakieś metody jak sobie z takim samemu poradzić? Akwarium mam wysoko, bo na 100cm, wiec dodatkowym utrudnieniem jest to, ze muszę przy aranżacji korzystać z drabinki.
Tomasz78 Opublikowano 5 Sierpnia 2020 #2 Opublikowano 5 Sierpnia 2020 Jeśli nie masz postury Pudziana to trzeba zastosować dźwig albo pomoc kolegi .
r3b Opublikowano 5 Sierpnia 2020 Autor #3 Opublikowano 5 Sierpnia 2020 No właśnie się nad dźwigiem zastanawiam, taki do silników by się chyba nieźle nadal tylko skąd taki na chwilę pożyczyć?
edzzio Opublikowano 6 Sierpnia 2020 #4 Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Masz miejsce aby taki dźwig sobie postawić w pokoju? Lepiej sąsiada zawołać kamień suchy w szmatę można zawinąć dobrze zrobić uszy i działać.
r3b Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Autor #5 Opublikowano 6 Sierpnia 2020 No coś będę kombinować, zastanawiam się czy jednego dużego kamienia który mam w planie nie zrobić jako “wydmuszkę”.
pozner Opublikowano 6 Sierpnia 2020 #6 Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Jeśli to jest puste akwarium, to możesz wejść do akwarium, a ktoś Ci poda ten kamień. Ja tak sobie poradziłem ze swoimi. Największe też ważyły coś koło tego. 1
r3b Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Autor #7 Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Też nie głupi pomysł w sumie, bo najgorzej to się wychylić z tym kamieniem aby go odłożyć. Muszę tylko jakiegoś pomagiera sobie skombinować, a jak na złość nikogo pod ręką nie mam.
Tomasz78 Opublikowano 6 Sierpnia 2020 #8 Opublikowano 6 Sierpnia 2020 4 godziny temu, r3b napisał: zastanawiam się czy jednego dużego kamienia który mam w planie nie zrobić jako “wydmuszkę”. Najlepiej zrobić moduł, sztuczny kamień. A akwarium jakie ma wymiary?
r3b Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Autor #9 Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Akwarium to 160x50 wys. 45cm. Właśnie czytam sobie o sztucznych kamieniach i zastanawiam się nad tym.
edzzio Opublikowano 6 Sierpnia 2020 #10 Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Ja mam moduły mocno polecam ;] sprawdź mój wątek zobaczysz jakie wyszły
Rekomendowane odpowiedzi