Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wystrój akwarium czy nawet niewielka ingerencja w niego powoduje u ryb stres i to nie tylko dlatego ze robi się nowe środowisko dla nich, ale stresujemy je przez to że wkładamy tam nasze rączki i przez dłuższą chwilę grzebiemy ;)

Jednak po chwili, przy spełnieniu prawidłowych warunków do życia szybko wszystko wraca do normy.

Opublikowano

U mnie wystarczy że mama wejdzie do pokoju:) Chyba największy stres dla ryb patrząc jak szybko dają nura w kamienie, no i oczywiście zielone sitko.

Ale tak jak yaro pisze szybko wszsytko wraca do normy.

Opublikowano

No Czester u mnie siostra ;] szczególnie jak puka w akwa i sie na nią dre że mi ryby stresuje ... ah te młodsze siostry :) rybki sie już troche ośmieliły. troszkę ...mam nadzieje że pod koniec tygodnia znowu jak podejde to będa podpływały do mnie i skakały o żarcie :)

Opublikowano

U mnei dosc czesto sie zdarza ,ze mlodziaki pakuja sie do filtrow wewnetrznych, dlatego zawsze jak płucze filtry, niose je zalane w misce z woda i powoli otwieram smieciarki, przynajmnije raz w miesiacu wyciagam takiego przerazonego Demasonka, no nic.. Skubane wszedzie sie wepchna :wink:

Opublikowano

Tak jak Harisimi pisał - małode w kuble jakims cudem potrafia całkiem sporo przeżyć a nawet urosnąć