Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja się obawiam jednego, buczenia.

Wydaje mi się jeżeli ta pompa będzie zaczepiona na tym pudle to będzie to straszne dla ucha. Obym się mylił.

Wysłane z mojego MIX 2S przy użyciu Tapatalka

• Lubię to 2
Opublikowano
Godzinę temu, aurban6 napisał:

Ja się obawiam jednego, buczenia.

Wydaje mi się jeżeli ta pompa będzie zaczepiona na tym pudle to będzie to straszne dla ucha. Obym się mylił.

Wysłane z mojego MIX 2S przy użyciu Tapatalka

To jest pewne. Ona buczy nawet na oryginalnym zaczepie;) a tu, jak to słusznie nazwałeś, będzie pudło rezonansowe.

Opublikowano
32 minuty temu, Bartek_De napisał:

To jest pewne. Ona buczy nawet na oryginalnym zaczepie;) a tu, jak to słusznie nazwałeś, będzie pudło rezonansowe.

U mnie na oryginalnym zaczepie nie buczy. Od tego są te specjalne gumy-amortyzatory. 

Wojtasny nie chciałeś wklejać szyby do kasety, napewno byloby ciszej  niz jak teraz , rownie dobrze mogłes wkleic amortyzatory od oryginalnego mocowania.

Dlaczego nie chcesz zrobic jak pisała @suricade, pompa mocowana na gąbce?

Każda pompa jaką bys tam nie wsadził jak będzie dotykała tego pudła będzie buczeć. 

Opublikowano
U mnie na oryginalnym zaczepie nie buczy. Od tego są te specjalne gumy-amortyzatory. 
Wojtasny nie chciałeś wklejać szyby do kasety, napewno byloby ciszej  niz jak teraz , rownie dobrze mogłes wkleic amortyzatory od oryginalnego mocowania.
Dlaczego nie chcesz zrobic jak pisała [mention=4147]suricade[/mention], pompa mocowana na gąbce?
Każda pompa jaką bys tam nie wsadził jak będzie dotykała tego pudła będzie buczeć. 
Chce po prostu sprawdzić wszystkie metody i wybrać najlepsze rozwiązanie.

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
1 minutę temu, Wojtasny napisał:

Chce po prostu sprawdzić wszystkie metody i wybrać najlepsze rozwiązanie.

To dlaczego nie  zaczynasz od najprostszego rozwiązania?   Jezeli te się nie sprawdzi wtedy  probuje je zmienić. 

Opublikowano
To dlaczego nie  zaczynasz od najprostszego rozwiązania?   Jezeli te się nie sprawdzi wtedy  probuje je zmienić. 
Bo powiem Ci tak jestem trochę dziwny

Opublikowano
4 minuty temu, Wojtasny napisał:

Bo powiem Ci tak jestem trochę dziwny emoji16.png

W takim razie życzę powodzenia. 

Opublikowano
47 minut temu, Tom74 napisał:

Potwierdzam...

48 minut temu, Tom74 napisał:

rownie dobrze mogłes wkleic amortyzatory od oryginalnego mocowania.

......jeżeli "pudło " będzie stać na "podłodze" to ok. Jeżeli będzie jednak wisieć to po jakimś czasie  w wodzie zasadowej gumy szybko puszczają. Przy AC2000 wiszącym zmieniam gumy co jakieś dwa miesiące. Dlatego przyklejenie ich może nie być akurat trafionym pomysłem.

Opublikowano
......jeżeli "pudło " będzie stać na "podłodze" to ok. Jeżeli będzie jednak wisieć to po jakimś czasie  w wodzie zasadowej gumy szybko puszczają. Przy AC2000 wiszącym zmieniam gumy co jakieś dwa miesiące. Dlatego przyklejenie ich może nie być akurat trafionym pomysłem.
Pudło będzie stać na dnie akwarium a góra przyczepiona na przyssawkach do akwarium

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Wojtasny napisał:

Pudło będzie stać na dnie akwarium a góra przyczepiona na przyssawkach do akwarium

...no to ryzyko , że odpadnie zostanie zminimalizowane. Ale warto jednak nawet nożykiem zrobić otwory i przecisnąć końcówki przyssawki co na pewno ułatwi wymianę w razie potrzeby. 

Edytowane przez AndrzejGłuszyca