„Projekt 700l- aranżacja; moduły; tło BTN”
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
- Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Przez duch · Opublikowano
Będę reklamował bo jestem ciekaw jaka jest przyczyna tego co z tym filtrem się dzieje. -
Przez Andrzej Głuszyca · Opublikowano
Nawet jak już zamówiłeś nowy to warto zareklamować . Może ma jakąś wadę konstrukcyjną. Nie odpuszczaj reklamacji . No chyba , że z jakiś powodów nie będziesz mógł. -
Filtr był zalany i odpowietrzony. Jeszcze dodam że jak jest on podłączony do prądu i próbuje nim szturchać tym filtrem na prawo i lewo to powinno szumic powietrze w filrze a tu nic cisza. To mnie najbardziej zastanawia. -
Miałem na myśli napowietrzacz zamontowany w akwarium w drugim końcu akwarium z dala od wlotu wody od filtra więc nie ma mowy o zapowietrzeniu filtra. Zresztą jak próbowałem przy pomocy tej pompki w filtrze przepchać wodę to nie idzie. Nie chcę filtr pompować wodę. Nie mam już siły przyznam szczerze. -
Przez Andrzej Głuszyca · Opublikowano
Przepływ tych filtrów tyłka nie urywa. Trzeba wziąć pod uwagę to , że realny przepływ jest zdecydowanie mniejszy od podanego. Ponadto zamontowałeś do niego deszczownię i napowietrzacz (?) a to jeszcze bardziej zmniejsza przepływ. Nie podejrzewam , że nie zalałeś i nie odpowietrzyłeś . Może wystarczy wymienić wirnik? Chociaż decyzje już podjąłeś i chyba masz rację. Szkoda tylko kasy. A próbowałeś zgłaszać problem i wymienić w ramach gwarancji? -
Co najciekawsze i chyba najśmieszniejsze dopiero dziś zauważyłem że nie pompuje wody. Mam wylot wody(z deszczowni) poniżej poziomu wody, i dodatkowo mam napowietrzacz. Filtr niby coś tam warczał, jak go dotykałem korpus to niby pracował a tak naprawde nie pompował wody!! I to mogło już troche trwać. -
Witam Wkurzyłem się dzisiaj bo utopiłem prawie 1000 zł w jbl e1502 który nie dość że nie pracował tak jak należy to po 5 miesiącach odmówił posłuszeństwa. Był na gwarancji ale nie mam już siły się z nim pie... i pójdzie na śmieci a za to za 900 pare zł zamówiłem Eheim Professional 4+ 600 i mam nadzieje że teraz będzie ok. -
Przez pozner · Opublikowano
Skontaktuj się z Marcinem z Akwaria.pro, a na pewno odpuścisz sobie Glossy. Robi nie tylko akwa, ale również stelaż i pokrywę. -
Przez lukBB · Opublikowano
To też nie jest żaden problem dla firm robiących akwarium na konkretny wymiar. Będziesz miał glossy w jakim rozmiarze chcesz i dużo tańsze niż oryginalne. -
Przez pozner · Opublikowano
Do tego, co napisali koledzy dodam, że powinieneś kupić/zamówić jak największe akwarium, jakie możesz postawić. To nie jest zakup na kilka miesięcy czy rok, tylko na wiele lat. W tym czasie możesz zechcieć zmienić obsadę na inny biotop, czy innych...większych rozmiarów ryby i takie jak największe akwarium da Ci więcej możliwości wyboru ryb. Będziesz miał mniej ograniczeń. Pomyśl o tym.
-
-
Tematy
-
Grafiki
Rekomendowane odpowiedzi