Skocz do zawartości

Zakaz importu kolejnych gatunków ryb!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
tan mal splajtuje :>?

ja bym się nie cieszył.... zostaną potem takie sklepy ajk chiclid.sklepna5.pl tylko będą nabijać "w większą butelkę" :wink:

Opublikowano
tan mal splajtuje :>?

ja bym się nie cieszył.... zostaną potem takie sklepy ajk chiclid.sklepna5.pl tylko będą nabijać "w większą butelkę" :wink:

dokładnie mam to samo zdanie co makok - bo w tan-malu naprwdę fajne ryby idzie dostać

ja osobićie tym tekstem o zakazie jestem wq....y bo na jesień nowe akwa a w jednym planowana obsada która chodzi za mna od dawna - trzy gatunki .... i wszystko odłów bo F1 niedostepne :evil: a tak to sobie będę mógł marzyc dalej

Opublikowano

Kolega który obecnie pracuje w ministerstwie ochrony środowiska (gnida się wywindowała, a ze mną kończył studia) w czasie rozmowy powiedział mi o tym że w ministerstwie leży projekt rejestracji niektórych ryb akwariowych, w przypadku śmierci ryby należało by ją zanieść do punktu weterynaryjnego gdzie zosstanie zutylizowana, ma to zapobiec właśnie w wyrzucaniu chorych, padłych ryb do kanalizacji lub nawet żywych ryb do zbiorników, wiem że mówił o jakiejś piranii a już zdarzyla się w polskichzbiornikach ze wyławiano takie egzemplarze.

http://www.tvn24.pl/1,1520472,druk.html

np tutaj.

Ryby niszczą nasz ekosystem, więc nie wiem czy również nie ma to czegoś wspólnego właśnie z ww dyrektywą.

Opublikowano

po głebszym zapoznaniu sie ze sprawą i pomocą uczonych kolegów zapoznanych z tematem [dzięki Mateudz] wywróżywszy sobie z numrologii myślę że nie bedzie tak źle :wink: