Bartek_De Opublikowano 24 Lipca 2020 #71 Opublikowano 24 Lipca 2020 Dziwna sprawa nie powinno cieknąć, widocznie za słabo dokręciłeś, albo jakiś paproch dostał się pod uszczelkę. Szkło jak i uszczelka w miejscu styku ze szkłem muszą być idealnie czyste. Ja bym nie ryzykował "łatania" tego. Jeśli nie masz możliwości dokręcenia to niestety musisz rozmontować przeloty i skręcić je jeszcze raz tak jak się należy. Najlepiej jakbyś odsunął zbiornik i poszerzył otwór w blacie tak żeby bez problemu włożyć tam klucz.Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka 1
edzzio Opublikowano 24 Lipca 2020 Autor #72 Opublikowano 24 Lipca 2020 Postaram się ale to będzie ciężkie bo samo szkło waży tyle że sam nie dam rady. Wywalę cały piach i postaram się zrobić jak mówisz. Jeden muszę tylko poprawić 2 są szczelne. Widocznie coś się tam dostało jak mówisz
edzzio Opublikowano 24 Lipca 2020 Autor #73 Opublikowano 24 Lipca 2020 PILNIE KUPIĘ PRZELOT PRZEZ SZKŁO 32 !!! NA OTWÓR 45MM !!!!!! Płock 09-407 DOJADĘ NAWET DO WARSZAWY !!!
edzzio Opublikowano 24 Lipca 2020 Autor #75 Opublikowano 24 Lipca 2020 Wydaje mi się że uszczelka gumowa gdzieś się obsunęła przy dokręcaniu i dlatego kapało.. ale podczas odkręcania mój pomocnik trochę gwint zmarnował i nie wiem czy próbować ponownie. Czy wyczyszczenie i dodanie owinięcia taśmy teflonowej będzie ok na taki gwint? Reszta przelotu dobra
Andrzej Głuszyca Opublikowano 24 Lipca 2020 #76 Opublikowano 24 Lipca 2020 @edzzioRozumiem ,że post nr 73 to sprawa pilna ( awaryjna) dlatego tutaj go zostawiam. Chyba ,że nie jest to już tak pilne to wtedy przeniosę do działu GIEŁDA i tam będzie bardziej widoczny jako osobny temat ( ogłoszenie) ? Decyduj.
edzzio Opublikowano 24 Lipca 2020 Autor #77 Opublikowano 24 Lipca 2020 Może być osobny Dalej pilne chyba że teflon pomoże
SlavekG Opublikowano 24 Lipca 2020 #78 Opublikowano 24 Lipca 2020 Gwint nie wygląda źle, wydaje się tylko powierzchownie starty. Ja bym to założył i powinno mocno trzymać. Tylko oczyść ładnie.
Andrzej Głuszyca Opublikowano 24 Lipca 2020 #79 Opublikowano 24 Lipca 2020 1 minutę temu, edzzio napisał: Może być osobny Dalej pilne chyba że teflon pomoże To w drodze wyjątku niech tutaj zostanie . Jak cieknie to podejrzewam ,że tak kupisz jutro albo w poniedziałek albo usuniesz awarię to wtedy usunę ten post i moje z tego tematu i będzie OK.
edzzio Opublikowano 24 Lipca 2020 Autor #80 Opublikowano 24 Lipca 2020 Też mam taką nadzieję Jak to mówią człowiek uczy się na błędach na szczęście udało się bez usuwania całego piachu z zbiornika
Rekomendowane odpowiedzi