marcin73m Opublikowano 27 Marca 2020 #21 Opublikowano 27 Marca 2020 3 godziny temu, Bartek_De napisał: Marcin u Ciebie pompa na 2 biegu pracuje i nie używasz przy tym falownika? Tak, na co dzień na II, ale falownik teraz już mam Sobo WP-300M. Umiejscowiony po przekątnej, w prawym rogu akwa z tyłu. Delikatnie wspomaga cyrkulację. 1
darianus Opublikowano 27 Marca 2020 #22 Opublikowano 27 Marca 2020 Super pomysł na akwarium, czemu ja na to nie wpadłem jak budowalem dom, sprzedaj pomysł architektom domów jednorodzinnych 1
Ugar Opublikowano 30 Marca 2020 Autor #23 Opublikowano 30 Marca 2020 Obydwa wyloty skierowałem lekko do góry tak żeby ruch wody wyglądał podobnie jak na filmie. Zastanawia mnie jeszcze jak ma wyglądać w takim razie cyrkulacja w moim akwarium? Poniżej załączam rysunek poglądowy... Dodam jeszcze, że akwarium jest wysokie na 65 cm.
SlavekG Opublikowano 30 Marca 2020 #24 Opublikowano 30 Marca 2020 Zrezygnuj w deszczownicy a wylot z tego filtra skierowałbym wzdłóż tylnej szyby, ale to zweryfikujesz w praktyce. 1
Bartek_De Opublikowano 30 Marca 2020 #25 Opublikowano 30 Marca 2020 2 godziny temu, Ugar napisał: Zastanawia mnie jeszcze jak ma wyglądać w takim razie cyrkulacja w moim akwarium? Jeśli nie masz problemu z zalegającymi odchodami to znak, że cyrkulację masz dobrą, zostaje tylko kwestia poruszenia tafli wody w celu lepszego jej natlenienia. Jak radzi Sławek deszczownicę zdemontuj, tylko osłabia wydajność filtra.
Ugar Opublikowano 2 Kwietnia 2020 Autor #26 Opublikowano 2 Kwietnia 2020 (edytowane) Zrobiłem tak jak mi poradziliście. Wywaliłem deszczownicę i strumień skierowałem lekko do góry aby uzyskać taki efekt jak na powyższych filmach. Teraz to wygląda tak: Z cyrkulacją też nie ma problemu. Widać że ryby lekko walczą z prądem przy dnie zbiornika. Edytowane 2 Kwietnia 2020 przez Ugar 1
Rekomendowane odpowiedzi