Tomasz78 Opublikowano 8 Maja 2020 #151 Opublikowano 8 Maja 2020 14 minut temu, Degadaista napisał: Protomelas taeniolatus 'Namalenje Island' samczyk z dnia na dzień nabiera więcej kolorów chyba niestety będą 3 z 7 A czemu niestety... Tylko się cieszyć że co najmniej połowa ryb to kolorowe samce. Nawet jak będzie 4+3 to przy tak dużym akwarium będzie dobrze.
eljot Opublikowano 9 Maja 2020 #152 Opublikowano 9 Maja 2020 9 godzin temu, Degadaista napisał: Standardowy kontrolny wieczorny pomiar jak pisałem przeszedłem na co dwa dni i tu szok NO2 =0,6 a możne nawet 0,8. w 48 h wzrost o ponad 20x Trochę to dziwne że wzrost nastąpił po ponad 2 tygodniach ? Coś zmieniałeś, dodawałeś ?
Degadaista Opublikowano 9 Maja 2020 Autor #153 Opublikowano 9 Maja 2020 12 godzin temu, eljot napisał: Trochę to dziwne że wzrost nastąpił po ponad 2 tygodniach ? Coś zmieniałeś, dodawałeś ? Nic a nic nie zmieniałem. Robiłem wszytko tak samo od momentu wpuszczenia ryb. Ze skokiem się liczyłem ale bardziej na poziom 0.1 - 0.2
Degadaista Opublikowano 9 Maja 2020 Autor #154 Opublikowano 9 Maja 2020 22 godziny temu, Tomasz78 napisał: A czemu niestety... Tylko się cieszyć że co najmniej połowa ryb to kolorowe samce. Nawet jak będzie 4+3 to przy tak dużym akwarium będzie dobrze. Hehe no ja laik już miałem wizje polowania z siatka na samce:) ale jak w takim układzie będzie im dobrze to tak jak mówisz tylko się cieszyć z kolorów. 1
Degadaista Opublikowano 2 Sierpnia 2020 Autor #155 Opublikowano 2 Sierpnia 2020 No i reszta ekipy dojechała i oczyściła kamień Nowi mieszkańcy: Maylandia fainzilberi „Nkanda” –10 szt Labeotropheus trewavasae„Thumbi West Island” 8 szt Ostatnio tyle roboty że nawet nie ma czasu w spokoju usiąść i poobserwować i dziś doznałem lekkiego szoku za sprawą tej pani:) 5 maluchów sobie chowa Jak to zwykle bywa telefonu nie było pod ręką jak wypuściła na spacer:( 3
Tomasz78 Opublikowano 2 Sierpnia 2020 #156 Opublikowano 2 Sierpnia 2020 (edytowane) 14 godzin temu, Degadaista napisał: Maylandia fainzilberi „Nkanda” Teraz to metriaclima fainzilberi. Nazwy maylandia już się nie używa. Jakie morfy nkandy kupiłeś, samiec standard BB z samicami łaciatymi OB ? A jak tam samce protomelasa i aurarusów, tłuką się ? Dużo samców z obu gatunków wyszło ? Kibicuję i czekam na obszerniejszą relację z życia w Twoim akwarium. Edytowane 3 Sierpnia 2020 przez Tomasz78
Degadaista Opublikowano 4 Września 2020 Autor #157 Opublikowano 4 Września 2020 @Tomasz78taka czy tak nazwa dla mnie i tak nie do zapamiętania:P ale dzięki za sprostowanie Metriaclima niestety zostały tylko 2 Ewidentnie Aurarusy rozdają karty wybarwiły się 3 samce i podzieliły sobie akwa na 3 części:). Przeganiają samce Protomelasa po całym akwarium jak maja zły dzień. Swoja droga wybarwianie samców to jakaś astracja:) zajmuje im to 2-3 dni:) Natomiast Protomelasy 3 samce uwidoczniły się na samym początku jeden się wybarwił dość intensywnie reszta stanęła tylko płetwy zmieniły i lekkie odcienie kolorów . Na dzień dzisiejszy mam wrażenie ze ten wybarwiony jest najmniejszy i obecnie największy zaczyna nabierać kolorów. Samiec nr1 Pretendent:) Aurarus samczyki 3
Tomasz78 Opublikowano 4 Września 2020 #158 Opublikowano 4 Września 2020 Szkoda tych metriaclim. Będziesz dokupował te same lub inne gatunki/gatunek?
Degadaista Opublikowano 4 Września 2020 Autor #159 Opublikowano 4 Września 2020 2 zostały to te same dokupię. Jeden mi się spodobał niezły fighter stawia się tym wielkoludom Najgorsze że nie wiem czy stres po przeprowadzce czy .... reszta bez szwanku pływa parametry wody git. 1
Degadaista Opublikowano 23 Listopada 2020 Autor #160 Opublikowano 23 Listopada 2020 Kilka fotek Melanochromis auratus Wybarwiający się koleżka Największa samiczka (chyba inkubuje ale nie znam się) 1
Rekomendowane odpowiedzi