pozner Opublikowano 9 Kwietnia 2020 #131 Opublikowano 9 Kwietnia 2020 Jeśli chodzi o ewentualne NH3 (bardzo niebezpieczne), to wystarczy mocne natlenienie wody, bo ten związek łatwo i szybko się utlenia, czyli wyparowuje. 3
Degadaista Opublikowano 10 Kwietnia 2020 Autor #132 Opublikowano 10 Kwietnia 2020 850 l netto ile optymalnie wpuścić maleństw aby start przeszedł sprawnie 1) Protomelas taeniolatus Namalenje Red Empress 2)Maylandia fainzilberi „Nkanda” na razie te dwa gatunki są pewne
pozner Opublikowano 10 Kwietnia 2020 #133 Opublikowano 10 Kwietnia 2020 23 minuty temu, Degadaista napisał: 850 l netto ile optymalnie wpuścić maleństw aby start przeszedł sprawnie 1) Protomelas taeniolatus Namalenje Red Empress 2)Maylandia fainzilberi „Nkanda” na razie te dwa gatunki są pewne To je kup i wpuszczaj. 20 maluchów (2x10) nie zrobi rewolucji z biologią, a spokojnie wystartujesz baniak. Ze 2 dni przed wpuszczeniem daj bakterie do akwarium, a nawet tego samego dnia. Zanim ryby zaczną zmieniać parametry wody, to bakterie zaczną działać. Resztę obsady możesz sukcesywnie dodawać. Miesiąc w tą, czy w tamtą stronę nie ma znaczenia.
Degadaista Opublikowano 10 Kwietnia 2020 Autor #134 Opublikowano 10 Kwietnia 2020 3 minuty temu, pozner napisał: To je kup i wpuszczaj. 20 maluchów (2x10) nie zrobi rewolucji z biologią, a spokojnie wystartujesz baniak. Ze 2 dni przed wpuszczeniem daj bakterie do akwarium, a nawet tego samego dnia. Zanim ryby zaczną zmieniać parametry wody, to bakterie zaczną działać. Resztę obsady możesz sukcesywnie dodawać. Miesiąc w tą, czy w tamtą stronę nie ma znaczenia. sporo:) Ile docelowo w takim baniaku widziałbyś mbuny ja celowałem w 40
pozner Opublikowano 10 Kwietnia 2020 #135 Opublikowano 10 Kwietnia 2020 1 minutę temu, Degadaista napisał: Ile docelowo w takim baniaku widziałbyś mbuny ja celowałem w 40 Góra 6 gatunków. Ilości docelowe poszczególnych gatunków zależą od sytuacji. Optymalnie by było 2+4/5. Dużo zależy od wybranych gatunków, ale również aranżacji. Tak w uroszczeniu 6 to max.
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Degadaista Opublikowano 11 Kwietnia 2020 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. #136 Opublikowano 11 Kwietnia 2020 Projekt zakładanie zakończony:) zostały jakieś drobnostki nazwijmy je usterkami wykrytymi przy obiorze:) Finalny efekt wygląda tak: Zakamarków kryjówek udało się sporo zrobić miejsca do pływania tez jest sporo Rybkom powinno być dobrze. Pewnie wielu się nie spodoba to co zrobiłem ale domownikom się podoba a to oni będą musieli na niego patrzeć:) Teraz przechodzę do projektu Zarybianie:) i oby już z górki do blatu barowego przed akwa:) Dzięki za dotychczasową pomoc i pewnie będę prosił jeszcze bo problemy dopiero przede mną. 11
Bartek_De Opublikowano 11 Kwietnia 2020 #138 Opublikowano 11 Kwietnia 2020 No i teraz to jest aranżacja jak się patrzy Super wyszło, gratuluję Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
Degadaista Opublikowano 11 Kwietnia 2020 Autor #139 Opublikowano 11 Kwietnia 2020 Finalnie zakupiłem 570 kg głazów:) W zbiorniku jest jakieś pół tony największy około 50kg został na ogrodzie wewnętrzne JA krzyczało nie rób tego nie wkładaj go tam:) 1
Andrzej Głuszyca Opublikowano 11 Kwietnia 2020 #140 Opublikowano 11 Kwietnia 2020 Powtarzam się.ale ten sterczący na środku kamie psuje całą głębię za nim. Ale akwa super.
Rekomendowane odpowiedzi