pozner Opublikowano 11 Kwietnia 2020 #141 Opublikowano 11 Kwietnia 2020 2 minuty temu, AndrzejGłuszyca napisał: ten sterczący na środku kamie psuje całą głębię za nim Ten kamień nie wygląda źle, ale ta pochylona "iglica" po lewej stronie wygląda dziwnie. 3 minuty temu, AndrzejGłuszyca napisał: Ale akwa super. Zgadzam się
Robson79 Opublikowano 11 Kwietnia 2020 #142 Opublikowano 11 Kwietnia 2020 Bardzo fajnie to wygląda... Teraz pozostaje tylko czekać na obsadę i glony oczywiście
Degadaista Opublikowano 11 Kwietnia 2020 Autor #143 Opublikowano 11 Kwietnia 2020 8 minut temu, AndrzejGłuszyca napisał: Powtarzam się.ale ten sterczący na środku kamie psuje całą głębię za nim. Ale akwa super. W zamyśle miał "wizualnie" dotykać tła ale nie udało mi się go wyciągnąć wyżej. Talentów Artystycznych nigdy nie miałem:)
Bezprym Opublikowano 11 Kwietnia 2020 #144 Opublikowano 11 Kwietnia 2020 I to ja rozumiem, efekt niesamowity wręcz fantastyczny.Gratuluję
Degadaista Opublikowano 11 Kwietnia 2020 Autor #145 Opublikowano 11 Kwietnia 2020 (edytowane) @AndrzejGłuszycazdjęcie wiele nie oddaje mi się wydaję ze ten kamol pogłębia to akwa Zobaczymy jak będzie przy ustawionym oświetleniu jeszcze kombinuje przysłaniam, odsłaniam ledy. Ale zabawy ze światłem zakończę pewnie za pewien czas. Na szczęście Akwarium nie jest nigdy skończonym projektem:) Edytowane 11 Kwietnia 2020 przez Degadaista 1
Degadaista Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Autor #146 Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Tato jak te rybki się nazywają? Melanochromis auratus Protomelas taeniolatus 'Namalenje Island' Oki tato to to będzie Aruś a To Ptolek:) A wiec Arus w ilości 10 szt Melanochromis auratus I Ptolek 7 szt Protomelas taeniolatus 'Namalenje Island' Rybki od wtorku tj 14.04 Parametry kontroluje dziennie Stabilne Ryby towarzyskie jak to Wojciku stwierdził "Tato One chyba mnie lubią bo chodzą za mną:)" Wszystko zgodnie pływa poza dwoma Melanochromis auratus które się zadomowiły przy dwóch rożnych grotach nie wiedzieć czemu i tylko mnie stresują bo na liczenie zawsze się ostanie stawiają wrrr Rybki o Pana Darka niestety przez covid bez zwiedzania hodowli mam nadzieje ze jak się zgłoszę po resztę obsady to zobaczę co nieco 2
Degadaista Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Autor #147 Opublikowano 28 Kwietnia 2020 No to mija dwa tygodnie obsada zdrowa już w pełni się zadomowiła parametry stabilne jeszcze nie idealne Ph mi się podniosło z 7,8 do 8 NO2 lekko podwyższone 0,025<>0,05 parametry monitoruje teraz już co dwa dni Protomelas taeniolatus 'Namalenje Island' zaczęły mi kolory zmieniać (nie wiem czy już wybarwiać) płetwa odbytowa robi się czerwonawa na grzbietowej pojawiają się cętki Sorki za jakość zdjęć ale muszę sobie poprzypominać:) aparat chyba po 3 latach wziąłem do reki i Melanochromis auratus ale te jakoś unikają aparatu 5
Bartek_De Opublikowano 28 Kwietnia 2020 #148 Opublikowano 28 Kwietnia 2020 56 minut temu, Degadaista napisał: NO2 lekko podwyższone 0,025<>0,05 Takim NO2 nie musisz się martwić, gdyby jednak utrzymywało się kilka dni (w co wątpię) zrób małą podmiankę i wlej ampułkę biodigest.
Bartek_De Opublikowano 28 Kwietnia 2020 #149 Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Wyjaśnienie dla osób, które czytają temat w TapaTalk. Żeby nie było, że jestem jakiś przewrażliwiony i każę robić podmiankę przy NO2 0,025. Tak mój cytat wygląda na kompie A tak post autora tematu Tak to wygląda w TapaTalk I moja odpowiedź Nie wiem czemu tak się dzieje. Pewnie chodzi o znaki mniejszości/większości. Jeśli autor tematu, lub moderator uzna, że zaśmieciłem wątek. Proszę usunąć ten post.
Degadaista Opublikowano 8 Maja 2020 Autor #150 Opublikowano 8 Maja 2020 No to się zaczęło 30 kwietnia... Standardowy kontrolny wieczorny pomiar jak pisałem przeszedłem na co dwa dni i tu szok NO2 =0,6 a możne nawet 0,8. w 48 h wzrost o ponad 20x No nic po pierwszym szoku (nie spodziewałem się aż tak gwałtownego wzrostu) "spokojnie jestem przygotowany mam bakterie zrobię podmiankę będzie git " i tu żoneczka dostarczyła kolejnego szoku jak zwykle przeszkadzało jej pudełko na moim biurku w którym była folia bąbelkowa i zutylizowała moje bakterie.... oszczędzę wam relacji z dyskusji z żoną... Udało mi się zakupić w sobotę Seachem stability no i oczywiście zamówiłem Prodibio Biodigest testy dwa razy dziennie podmiany itd.. na dzisiaj NO2-miedzy 0,1a0,2 jest jeszcze z czym walczyć Jak ja się cieszę ze mam akwa ze stałą podmianą bo jakbym miał biegać z wiadrami to... a tak tylko zaworek i kontrola na liczniku ile wody wlać a reszta samoczynnie się wylewa do ścieków Reasumując start zbiornika przez częściowe zarybianie nie udany Na szczęście obsada kompletna Protomelas taeniolatus 'Namalenje Island' samczyk z dnia na dzień nabiera więcej kolorów chyba niestety będą 3 z 7
Rekomendowane odpowiedzi