Skocz do zawartości

Krótka historia o zakupach w http://www.cichlid.sklepna5.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich użytkowników! Jako właścielka sklepu www.cichlid.sklepna5.pl chciałabym dodać kilka słów od siebie. Po pierwsze Pan o pseudonimie OCINEKMW nie jest właścicielem sklepu. Jest to osoba całkiem postronna. Wiec zwracam uwagę na to,że podpinanie kogoś nie jest na miejscu, jak i również oskarżanie o oszustwa. Działalność sklepu jest w tej chwili zawieszona i sklep nie działa, z powodów osobistych. Klientom i ludziom zakupującym w moim sklepie proponuje zapoznać się z regulaminem, a potem wypowiadanie się na forum i posądzanie o oszustwa. Wszystkie zamówienia dokonane na moim sklepie będą zrealizowane zgodnie z regulaminem. Nie wszystkich klientów da się zadowolić. Na przyszłość polecam uważnie czytać. Zdjęcia, które Pan o w.w. psudonimie posiada na aukcjach są zapożyczone. A tak jak wyżej Pan dodał swoją uwagę pomawianie ludzi lub instytucji jest karane. Więc zalecam więcej rozwagi na temat wypowiadania się. Ja również nie mam obowiązku tłumaczenia się co jest powodem zwłoki np. wysyłki ludziom, którzy u mnie niczego nie zakupili. Żaden termin nie został jeszcze przekroczony i wszystkio będzie załatwione w czasie. Jeżeli ktoś z Państwa ma jakieś pytania to zapraszam do wysyłania wiadomości na prywatną skrzynkę. Odpowiem na Państwa pytania.

Opublikowano

no właśnie Bliźniak...

ja szanownej Pani radzę zamknąć kontrowersyjny sklep i otworzyć zupełnie nowy ze znacznie zmienionym podejściem do klienta w momencie uregulowania "powodów osobistych"... bo jednak renomę tego sklepu przez te wtopy będzie ekstremalnie ciężko naprawić...

powiem krótko: ja bym po doświadczeniach tych paru osób bym nic w tym sklepie nie kupił... przynajmniej nie bez podreperowanego wizerunku

taka skaza na marce prowadzi do jej mimowolnej śmierci, a długość życia determinuje wyłącznie możliwość dalszego finansowania przez właścicieli...

"reanimację" marki trzeba by chyba zacząć od jakiegoś oświadczenia oraz późniejszych działań PR, a nie od odsyłania ludzi na priva :P

Opublikowano
Ja również nie mam obowiązku tłumaczenia się co jest powodem zwłoki np. wysyłki ludziom, którzy u mnie niczego nie zakupili
No to fajnie, że to działa w obie strony i ludzie którzy niczego nie zakupili nie mają obowiązku u Pani niczego zamawiać. Wiwat wolny rynek i życzę miłego odpoczynku od interesu - co zapewne obu w/w stronom wyjdzie na dobre :roll:
Opublikowano
Osobiste wycieczki, krzykactwo i posty nie na temat będą natychmiastowo usuwane, a ich autorzy mogą spodziewać się ostrzeżenia, lub w skrajnych przypadkach "odpoczynku od forum".

Wszystkim nam zależy, żeby problem rozwiązać, więc jeśli ktoś ma tylko dolewać oliwy do ognia, proszę, żeby darował sobie pisanie w tym temacie.

Jesli juz osobista wycieczka to po swoje ale w sposób kulturalny - chciałem zaznaczyc , ze na końcu tego wszystkiego był usmieszek jak by ktos jednak tego nie zauważył :)

Co do pomówień - wszystko ale to wszystko co napisałem było prawda i jestem gotów za to ręczyc , świadczyc , powtorzyc pod przysiega i co tam jeszcze trzeba robic . Jest na to kupa dowodów ( bilingi , sms-y , poczta e-mail ) . Jedyne co mogło by nie tak to godziny odjazdu/przyjazdu pociagów ;) ale tez sa na pewno bardzo zbliżone.

Co do oszustwa- to jak ma sie czuc osoba , ktora wydala blisko 500zł , umówiła się na konkretny termin , potem nastepny i nastepny ( tak wiem , regulamin - 6 tygodni) poczym zanika jaki kolwiek kontakt z firma mimo , ze klient wie , ze z innymi osobami jest prowadzona korespondencja ( ten sam nr GG i ten sam e-mail ), a wiadomosci GG i e-mail od klienta sa po prostu .... nie wiem jak to nazwac.

Ja nadal czekam tylko nie wiem juz sam na co bo w poludnie gdy sklep jeszcze dzialal dostalem tel. info ,ze rybki beda za 3 dni a teraz widze info na stronie sklepu , ze jednak w maju ...

Poczekamy , zobaczymy .

Mam jeszcze jedno pytanie do właściciela/pracownika sklepu - bo widze , ze zmieniły się nr GG i adres e-mail - dlaczego nr telefonu pozostał ten sam ( niedziałajacy ) ?

P.S. Szybkiego powrotu do zdrowia zycze !

Opublikowano

Bardzo śmieszna wypowiedź ze strony właścicielki sklepu. Skoro nie działają to niech zrobią legalny zwrot pieniędzy :), a nie obiecują że zamówienia zrealizują. Termin był 2 tygodnie, a nie 6, czy 8 tygodni. Ja już obsadę w akwarium mam i co ja z tymi rybkami,zrobię, skoro Pani obiecuje że prześle? Na patelnie mam je wrzucić? :)

A na maile i telefony nie odpowiada. Skoro prowadziła tak sklepik, to niech się odważy i poda swoje namiary.

pozdr.

Opublikowano

dokładnie tak Kepsi, Pani dalej jawnie uprawia kpinę ze swoich klientów wydając takie oświadczenie jak wyżej, a my tu mamy siedzieć cicho pod groźbą bana na forum... :evil:

(Mateusz: wykluczam oczywiście publiczne pomawianie, obelgi i wycieczki)

MateuszT: Nie pisałem o siedzeniu cicho, tylko o wyważeniu i przemyśleniu swoich wypowiedzi, czyli o uniknięcie tego, co napisałeś w nawiasie (wniosek, zrozumiałeś o co mi chodzi ;) )

Opublikowano

Nie mam obowiązku podawać swoich prywatnych danych. A Wam nie potrafiący czytać klienci, życzę nauczenia czytania ze zrozumieniem ( regulamin). Jeżeli ktoś z zakupjących ma problem co zrobić z rybami to nich napisze na maila,albo niech poda swoje namiary ja bardzo chętnie skontaktuję się. Pozdrawiam

Opublikowano

Regulamin... regulamin...

W handlu liczy się klient (zadowolony klient) – regulaminów z uporem maniaka przestrzega się w wojsku i nawet tam się to nie sprawdza.

Po regulaminie tego sklepu i wypowiedziach wnioskuje, że ktoś tutaj chce prowadzić firmę a jednocześnie chce byc wolnym od obowiązków i zobowiązań...

Szkoda bo takich sklepów jest jak na lekarstwo – a jak dla mnie teraz jest o jednego mniej.