Skocz do zawartości

Krótka historia o zakupach w http://www.cichlid.sklepna5.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Oj przeciez wszystko można załatwić.

Tez jestem tego zdania. Tylko potrzebna jest wola obu stron ...

Kontakt ten jak najbardziej znam , nietety jest on chyba dla wybranych lub wiedzacych o ktorej porze dzwonic , bo mi sie udalo 2 razy skontaktowac i potem telefon już milczal lub był zajęty , po czym znów milczał ;(

Ale ja tam cierpliwy jestem ...

Opublikowano
Wszystkie dane firmy podane są na stronie sklepu. Więc naprawdę proszę sobie poczytać. To na kogo jest zarejstrowana działalność nikt Państwu nie poda,bo obowiązuje ochrona danych osobowych. A naprawdę używanie ostrych słów wobec mnie nie pozostanie bez echa. Na policji nie jest żadna sprawa zgłoszona i żadne postępowanie wobec mnie nie jest prowadzone, także proszę sobie darować. Wszystkie transakcje zawarte zostaną zrealizowane, a ja naprawdę nie muszę się tłumaczyć osobą, które u mnie nie zakupiły niczego. Pozdrawiam

No to juz jest nie tylko śmieszne ale żałosne. Szanowna Pani, Informacje o tym na kogo zarejestrowana jest działalność gospodarcza to nie sa dane osobowe, tylko dane gospodarcze, i w Polsce obowiązuje ich pełna jawność. Każdy człowiek może udać się do sądu i sprawdzić w rejestrze na kogo zarejestrowana jest działalność, lub kto jest w zarządzie spółki, a żeby mu to ułatwić, już od roku obowiązuje w polscy przepis, który NAKAZUJE zamieszczać w stopce wszelkiej korespondencji biznesowej wszystkie dane dotyczące rejestracji spółki/działalności (jak numer KRS, czy numer wpisu do rejestru działalności), a niedopełnienie tego obowiązku wiąże się z bardzo wysokimi karami.

Tak że drodzy internauci, zachęcam do drukowania maili, i złożenia doniesienia również w związku z tym. W poniedziałek dopisze wam tytuł prawny, bo mam te ustawę w pracy.

Kot.

Opublikowano

Niby powinno sie to pojawic w temacie o sklepmalawi.pl ale napisze tu - pokazujac jak mozna sprawe zalatwic . Otoz zamawialem zdaje sie w marcu msobo - nie bylo - ok . Wczoraj e-mail ,ze maja 10szt. na zbyciu i czy chce . Oczywiscie, ze chcialem, zwlaszcza, ze w dzis(sobota) bede w stolicy i przy okazji bym odebral . Umowilismy sie na pociag jaki MI pasowal (dosyc pozno - czyli po godzinach pracy) , bez zaplaty bo konto puste .

Oczywiscie jak tylko wyplata wplynie (wtorek/środa) kase natychmiast przelewam na konto i jest wszystko pieknie zalatione. Inna sprawa ,ze juz troche tam grosza wydalem , wiec i konto mam z historia :)

Ale jak juz wczesniej pisalem - musza chciec obie strony .

Opublikowano

Własnie mialem kontakt z włascicielką sklepu . Pozwolono mi podac aktualne namiary :

GG 2650056

GSM 880 227 996

Sprawa chyba zostanie zalatwiona w ten sposob ,ze za kilka dni otrzymam zwrot gotówki .

Szkoda ,ze tak wyszło ale cóż poradzic - podobno choroba była przyczyna całego zamięszania, a ta jak wiadomo nie wybiera ;(

Opublikowano
Czyżby strach przed odpowiedzialnością karną?

Chyba tak , bo policja dzwoni do mnie srednio raz w tygodniu , wypytuje co i jak i mysle ,ze

cos tam jednak dzialaja .

Co do samej choroby to ja juz nie wiem kto tam chorowal . Na stronie napisane było , ze właściciel , jak dzwonilem w marcu to słyszałem ,ze dziecko , potem znów właściciel słysze. Nie wiem , moze oboje chorowali ? Ale to naj mniej wazne. Wazne ,ze cos sie dzieje , ze uslyszalem słowo przepraszaqm , ze obiecano mi , ze nie tylko ja ale i wszyscy zainteresowani tez dostana w najblizszym czasie zwrot gotówki lub rybki .

A co do mojej ugodowosci - coz ja mogłem zrobic poza zgłoszeniem sprawy na Policje . Mozna bylo oddac sprawe do jakiegos jeszcze urzedu ale szkoda mi bylo czasu :( Moze nie tyle szkoda co go za bardzo nie mam :(

Opublikowano

podziwiam Twoją wyrozumiałość Neno, policz sobie czas stracony na tę sprawę(przelicz go na swoją stawkę godzinową), dolicz telefony itp. to zobaczysz jak naprawdę wychodzisz na tej całej "transakcji".

Opublikowano

Do mnie właściciel tej firmy dzwonił jakieś 2 tyg. temu, że za 2 dni otrzymam zwrot pieniędzy na konto :) . I na koncie tych pieniędzy do dzisiaj nie widać :(. Czekam jak ich policja przydusi to pewnie zwrócą....