Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. luck83 Opublikowano 14 Listopada 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. #1 Opublikowano 14 Listopada 2019 (edytowane) Chciałbym Wam zaprezentować moje drugie szkiełko jakie powstało na początku września. Akwarium: 150x50x55cm, poj. 412,5 l. brutto. Filtracja: Jebao/Jekod DCP5000, kaseta filtrująca. Cyrkulacja: Jebao/Jekod OW25. Aranżacja: serpentynit zielony + piasek 0,8-1,2mm. Obsada: Metriaclima Fainzilberi Nkanda z samiczkami OB, F1 Cynotilapia Zebroides Ndonga, F1 Metriaclima Msobo Magunga, F1 Kilka zdjęć poniżej Ryby bardzo szybko się zaaklimatyzowały, dogadują się, póki co żadnych walk, tarć, strat.. Czas pokaże czy takie zestawienie gatunków było dobrym wyborem, czy konieczne będą interwencje. Edytowane 14 Listopada 2019 przez luck83 25
Mróz Opublikowano 14 Listopada 2019 #2 Opublikowano 14 Listopada 2019 Super Łukasz!! Świetny zbiornik i piękne ryby. Podoba mi się jak zamaskowaleś kasetę i stworzyłeś jakby grotę - wlot do kasety 1
Robson79 Opublikowano 14 Listopada 2019 #3 Opublikowano 14 Listopada 2019 Fajnie to wszystko wygląda Łukaszu no i obsada też ciekawa... 1
Bartek_De Opublikowano 14 Listopada 2019 #4 Opublikowano 14 Listopada 2019 Świetna robota Łukasz Aranżacja przepiękna i ciekawa obsada, kolejny wzór do naśladowania dla "młodych" malawistów, bo ostatnio mamy wysyp tematów "chcę dużo i kolorowo" i ładowanie siedmiu gatunków do 300LJeszcze raz brawoWysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka 4 1
luck83 Opublikowano 14 Listopada 2019 Autor #5 Opublikowano 14 Listopada 2019 Dziękuję Panowie @Mróz @Robson79 @Bartek_De za miłe słowo Obsadę chciałem oprzeć o posiadane już i dorastające Msobo Magunga, uwielbiam te ryby. Na Cynotilapie Zebroides Ndonga postawilem z kilku powodów - piękne samce, bardzo mało osób je posiada w swoich baniakach no i bardzo lubię to połączenie kolorów. A u Fainzilberi Nkanda urzekły mnie samiczki OB i majestatyczność dorosłych samców. Ndongę i Nkandę kupiłem od p. Darka z Żor już podrośniętą (6-7cm) i w pewnym sensie "dobraną" w stada 3+7/8 (wiadomo, że to później różnie się układa między rybami). Ale starałem się już na starcie mieć w miarę pewną płeć i ilości, niż brać po 15 maluchów i znowu dostać 15 samców (tak jak w przypadku Koningsi jakiś czas temu ;)). 4
marcin73m Opublikowano 14 Listopada 2019 #6 Opublikowano 14 Listopada 2019 No mega jest Łukaszu. Świetna aranżacja i ciekawa obsada. Bardzo mi się podoba 1
przemo-h Opublikowano 14 Listopada 2019 #8 Opublikowano 14 Listopada 2019 Gratulacje! Dobra robota i ciekawa obsada 1
TOMEKSIEDLCE Opublikowano 14 Listopada 2019 #9 Opublikowano 14 Listopada 2019 Gratulacje @luck83 świetnie ci to wyszło. 1
Rekomendowane odpowiedzi