Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, FOSS napisał:

Rano zasuwam do sklepów i szukam preparatów.

Amquel  najszybciej tutaj kupisz

https://www.akwarystyczny24.pl/produkt/kordon-amquel-plus-118ml-neutralizuje-amoniak-nh4-azotyny-no2-azotany-no3-2179

2 minuty temu, FOSS napisał:

Ach wydawało się że 1400 litrów samo się ustabilizuje i będzie okej.

No niestety..biologii nie oszukasz.

Edytowane przez AndrzejGłuszyca
  • Lubię to 1
Opublikowano (edytowane)

Może to głupie, ale przyszło mi do głowy coś takiego - czy woda źródlana ze sklepu spożywczego ma podobne parametry?

Czy na dzisiejszą noc można by przełożyć awaryjnie do garnka z taką wodą, by dalej nie truć ryb azotynami?

Domyślam się, że może być trochę za miękka?

Edytowane przez Falcowski
Opublikowano
5 minut temu, FOSS napisał:

Ach wydawało się że 1400 litrów samo się ustabilizuje i będzie okej. A tu kiszka i załamka. Dziękuję raz jeszcze

Głowa do góry, będzie dobrze. Jak ustabilizujesz zbiornik to zapomnisz o testach i tylko będzie cieszył oko:)

• Lubię to 2
Opublikowano

A ja zastanawiam się, może kolega ma w pobliżu sklep zoologiczny i może tam by mu wycisnęli z jedną gąbkę z filtra a On sobie to wleje na gąbkę do supma? Wiem że pomysł nie najlepszy żeby z zoologa zapożyczać biologię ale może to być najlepszym rozwiązaniem dla ryb.

• Lubię to 2
Opublikowano
1 minutę temu, SlavekG napisał:

A ja zastanawiam się, może kolega ma w pobliżu sklep zoologiczny i może tam by mu wycisnęli z jedną gąbkę z filtra a On sobie to wleje na gąbkę do supma? Wiem że pomysł nie najlepszy żeby z zoologa zapożyczać biologię ale może to być najlepszym rozwiązaniem dla ryb.

To jest dobry pomysł👍

Opublikowano
Teraz, SlavekG napisał:

A ja zastanawiam się, może kolega ma w pobliżu sklep zoologiczny i może tam by mu wycisnęli z jedną gąbkę z filtra a On sobie to wleje na gąbkę do supma?

Teoretycznie ok..ale w praktyce wątpię..ktoś ostatnio tak robił i lipa..nie pamiętam tylko gdzie to było opisane. Ale gdyby do tego dodać z litr ceramiki od kokoś kto w pobliżu mieszka i  dodać prodibio biodigest  to szansa jest duża. Ale kordon i tak bym stosował.