Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To spróbuj na noc chociaż skoro innej możliwości nie ma to pewnie już tak robiłeś. Jedyne co mi przychodzi do głowy. 

Opublikowano
1 godzinę temu, AndrzejGłuszyca napisał:

Jeżeli mam go dokonać poprzez TV i pilota to jest to niemożliwe. Nie mam możliwości wejścia ( teraz ) w menu. Jedyne co mogę to  ściszyć , zgłośnić i przełączyć kanały o ile i to się nie zawiesi a zdarza się . Aby włączyć czy wyłączyć telewizor musiałem zamontować na przewodzie włącznik jak do lampki nocnej bo nie będę nurkować za akwa do gniazda aby wypiąć z gniazda. Innej możliwości nie mam. Pilot sygnał wysyła  bo widzę , że dioda na TV odbiera , reaguje..ale na tym się kończy.

To jak nie masz dostępu do kontaktu to wyłącz "eskę" dla tego pokoju na dłuższy czas. Chociaż na godzinę. Im dłużej tym większa pewność, że wszystkie kondensatory się rozładują. Może być to najłatwiejszy sposób.

Opublikowano
To jak nie masz dostępu do kontaktu to wyłącz "eskę" dla tego pokoju na dłuższy czas. Chociaż na godzinę. Im dłużej tym większa pewność, że wszystkie kondensatory się rozładują. Może być to najłatwiejszy sposób.
Panowie, Andrzej wczesniej napisał, że z powodu braku możliwości wyłączenia tv z pilota, zamontował sobie na kablu wyłącznik, więc siłą rzeczy codziennie, jak mniemam, wyłącza telewizor z prądu na całą noc za pomocą tego "pstryczka"

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

• Lubię to 2
Opublikowano (edytowane)
11 godzin temu, marcin1ja1 napisał:

To jak nie masz dostępu do kontaktu to wyłącz "eskę" dla tego pokoju na dłuższy czas.

Cały czas był wyłączany z prądu poprzez wyjmowanie wtyczki na noc..ale jak pisałem to niewiele dało. A teraz robię tak jak Bartek napisał.

Edytowane przez AndrzejGłuszyca
Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.