Falcowski Opublikowano 1 Kwietnia 2019 #31 Opublikowano 1 Kwietnia 2019 (edytowane) Ja mam za to 12W White Full Spectrum Power LED i 12W skręcone na 10% Royal Blue i mam przepiękny zielony dywan. Woda - bardzo niskie poziomy NO3, między 1-5, reszta bliska 0, podmiany co tydzień. Edytowane 1 Kwietnia 2019 przez Falcowski
Andrzej Głuszyca Opublikowano 1 Kwietnia 2019 #32 Opublikowano 1 Kwietnia 2019 @benjam Połączyłem Ci Twoje dwa tematy bo to ta sama tematyka. Będziesz miał w jednym miejscu.
benjam Opublikowano 1 Kwietnia 2019 Autor #33 Opublikowano 1 Kwietnia 2019 Godzinę temu, Falcowski napisał: Ja mam za to 12W White Full Spectrum Power LED i 12W skręcone na 10% Royal Blue i mam przepiękny zielony dywan. Woda - bardzo niskie poziomy NO3, między 1-5, reszta bliska 0, podmiany co tydzień. Ale Ty masz na power Ledach a ja chciałbym na. Modułach ledowych
Falcowski Opublikowano 1 Kwietnia 2019 #34 Opublikowano 1 Kwietnia 2019 Moc jest zbliżona, ale spektrum światła może się różnić. Ale jak byś wziął białe około 5500-6500K, to powinieneś mieć w miarę blisko. PS. RGB to tylko dodatkowe wodotryski - w ogóle możesz nie robić z RGB. A tak na marginesie - nie duplikuj tematów, tylko czytaj te, które już wcześniej założyłeś, bo już się o belki pytałeś w innym i myślę, że temat był wyczerpany.
benjam Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Autor #35 Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Nic się ciekawego w tamtym temacie nie dowiedzialem:) to powiadasz @Flacowski że nie muszę mieć czerwonego niebieskiego i zielonego światła?
bakus_44 Opublikowano 2 Kwietnia 2019 #36 Opublikowano 2 Kwietnia 2019 4 godziny temu, benjam napisał: Nic się ciekawego w tamtym temacie nie dowiedzialem:) to powiadasz @Flacowski że nie muszę mieć czerwonego niebieskiego i zielonego światła? Poczytaj sobie najpierw co to jest White Full Spectrum. Nie ma lepszych i gorszych rozwiązań, a chyba takiej odpowiedzi oczekujesz- każdy ma różne gusta i preferencje, na glony też nie ma sprawdzonego sposobu.
benjam Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Autor #37 Opublikowano 2 Kwietnia 2019 A czy długość belki 150cm na zbiornik długi 200 cm będzie ok czy potrzebna będzie dłuższa? Czy może ma mieć taką długość jak długość zbiornika?
Bartek_De Opublikowano 2 Kwietnia 2019 #38 Opublikowano 2 Kwietnia 2019 A czy długość belki 150cm na zbiornik długi 200 cm będzie ok czy potrzebna będzie dłuższa? Czy może ma mieć taką długość jak długość zbiornika? Zrób sobie dłuższą. Lepiej mieć możliwość odłączenia lub dołożenia modułów, jeśli stwierdzisz że jednak chcesz coś zmienić, niż potem kombinować jak przedłużyć belkę Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka 1
egon44 Opublikowano 2 Kwietnia 2019 #39 Opublikowano 2 Kwietnia 2019 5 godzin temu, benjam napisał: A czy długość belki 150cm na zbiornik długi 200 cm będzie ok czy potrzebna będzie dłuższa? Czy może ma mieć taką długość jak długość zbiornika? Jeśli chcesz mieć zbiornik z niedoświetlonymi bokami to belka 150cm długości wystarczy. Jeśli chcesz mieć cały zbiornik oświetlony to belka na długość zbiornika by była wskazana. Może określ się bardziej szczegółowo,co chcesz stworzyć za klimat w zbiorniku,wtedy bardziej można coś doradzić. Każdy z nas zasugeruje Tobie rozwiązania które sam posiada,albo które zobaczył u innego kolegi,ale to Ty musisz wybrać,co się Tobie podoba Może wstaw jakąś fotkę zbiornika z forum(najlepiej wrzuć linka) ,abyśmy wiedzieli na jaki kierunek się zapatrujesz. 1
benjam Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Autor #40 Opublikowano 2 Kwietnia 2019 2 godziny temu, Bartek_De napisał: Zrób sobie dłuższą. Lepiej mieć możliwość odłączenia lub dołożenia modułów, jeśli stwierdzisz że jednak chcesz coś zmienić, niż potem kombinować jak przedłużyć belkę Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka 180 cm w takim razie będzie ok? Po 10 cm luzu bo 200cm chyba nie ma sensu bo to była by długość zbiornika
Rekomendowane odpowiedzi