Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

MAła zmiana planów. Czester kupił już prawie akwa 50l z obudowa i grzałeczka za śmieszna kase. Tak więc co moge wsadzić? :D Tak ja wiem że to forum malawi ale nawet sobie nie wyobrażacie jak to jest nie miec akwa przez 4 dni w tyg. jak normalnie przez ponad 10 lat zawsze cos było. Spać się nie da:D Aaa i słuchajcie.. kaskady jeszcze nie mam ale mam aquale turbo 650. Ten filtr jak i mój turbo miały standardowo pojemniki na bio. Turbo miał pół litra, a 650 ze 250ml. Jak bym tam ceramike upchał to da rady? Przynajmniej narazie czy szukać kaskady?

I co z wodą mogę zaszczepić bakterie z mojego akwa?

Opublikowano
MAła zmiana planów. Czester kupił już prawie akwa 50l z obudowa i grzałeczka za śmieszna kase. Tak więc co moge wsadzić? :D Tak ja wiem że to forum malawi ale nawet sobie nie wyobrażacie jak to jest nie miec akwa przez 4 dni w tyg. jak normalnie przez ponad 10 lat zawsze cos było. Spać się nie da:D Aaa i słuchajcie.. kaskady jeszcze nie mam ale mam aquale turbo 650. Ten filtr jak i mój turbo miały standardowo pojemniki na bio. Turbo miał pół litra, a 650 ze 250ml. Jak bym tam ceramike upchał to da rady? Przynajmniej narazie czy szukać kaskady?

I co z wodą mogę zaszczepić bakterie z mojego akwa?

:twisted: hehe jakbym słyszał odpowiedzi na Twoje pytania w Twoich postach na forum... co jest, 50L Cię przerasta Czester :wink::P:lol:

dasz radę :D:D:D

podtrzymajmy go na duchu ludziska :P

Opublikowano

Kurka no do was mam zaufanie i bzdur o muszlowcach mi nie wciśniecie. 30l mało to kupiłem 50:P Więcej się nie da.. tylko mnie ta kaskada zastanawia... w sumie jak tak oglądam to ludziska mają tyle samo objętości w kaskadzie co ja w dwóch pojemnikach...

Dobra nie to nie... szukam forum muszlowcowe:D

Zreszta i tak niedługo kubeł do niego przyjdzie... ja tam nie bede na zdrowiu ryb oszczędzał. JAkiegoś fluvalka szukam:P Chyba że kto ma takiego malutkiego?

Opublikowano

No ten kubełek to by musiał być nie 305, nie 205, nie 105 a pewnie 055: :wink: A tak serio - ten wewnętrzny na początek da radę, to i tak musi dojrzeć... (wiem co piszę, między innymi przez Ciebie szkolony:) Bakteriami szczepić możesz, możesz dać nawet wodę z podmiany... tylko jak ją przewieźć coby swych właściwości nie straciła...

Opublikowano

no to dawaj, dawaj :D Jak założysz to się podziel wiedzą bo mam wolną 40l kaste na strychu :twisted: a moje pyski dostają morderczego szału jak im wrzucić morską krewetkę :twisted:

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.